slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

H διαφορά ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ και τα κόμματα που μπαίνουν στη Βουλή Τι δείχνει νέα δημοσκόπηση της Pulse




Τα ευρήματα της νέας δημοσκόπησης της εταιρείας Pulse παρουσιάστηκαν το βράδυ της Πέμπτης στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ. Η έρευνα καταγράφει προβάδισμα της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ.

Στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 30,5%, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ ποσοστό 21,5%. Ακολουθούν το Κίνημα Αλλαγής με 7,5%, η Χρυσή Αυγή με 7% και το ΚΚΕ με 6%. Μεγάλο είναι το ποσοστό των αναποφάσιστων και όσων δεν απαντούν που φτάνει στο 13,5%.https://www.newsbeast.gr/politiki/arthro/4234583/h-diafora-syriza-nd-kai-ta-kommata-poy-mpainoyn-sti-voyli?utm_medium=onesignal&utm_source=notification&utm_campaign=alert&utm_content=post


Χαμηλό είναι το ποσοστό των Ανεξάρτητων Ελλήνων μόλις στο 1% και του Ποταμιού στο 1,5%. Η Ένωση Κεντρώων του Βασίλη Λεβέντη, επίσης, συγκεντρώνει χαμηλή προτίμηση στο 2%.

Μπροστά στην καταλληλότητα για την πρωθυπουργία με 11 μονάδες είναι ο πρόεδρος της ΝΔ. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συγκεντρώνει το 35% των προτιμήσεων των ερωτηθέντων και ο Αλέξης Τσίπρας το 24%. Στη δεύτερη θέση έρχεται η απάντηση κανένας από τους δύο σε ποσοστό 34%.

Το 42% απαντά ότι η προσωπική οικονομική κατάσταση του είναι Δύσκολη/Πολύ Δύσκολη και το 38% απαντά Μέτρια. Μόλις το 11% απαντά Άνετη/Πολύ Άνετη.

Στην ερώτηση αν η πολιτεία αντιμετωπίζει σωστά και με επάρκεια τα φαινόμενα ανομίας στα πανεπιστήμια και τους δημόσιους χώρους το 73% απαντά Μάλλον Όχι και Σίγουρα Όχι. Σίγουρα Ναι και Μάλλον Ναι απαντά μόλις το 14%

Τα σκάνδαλα που έρχονται στο φως της δημοσιότητας φαίνεται ότι δεν επηρεάζουν την ψήφο των πολιτών. Το 43% απαντά ότι επηρεάζεται ελάχιστα έως καθόλου και μόλις το 10% απαντά ότι επηρεάζεται λίγο. Συνολικά το 26% δηλώνει ότι επηρεάζεται αρκετά και πολύ.

Σύμφωνα με την έρευνα, οι πολίτες απαντούν ότι δεν επηρεάζεται η ψήφος τους από τις εξαγγελίες για προσλήψεις στο Δημόσιο. Ελάχιστα έως καθόλου απαντά ότι επηρεάζεται το 53% των ερωτηθέντων. Λίγο επηρεάζεται το 11%, ενώ πολύ και αρκετά απαντά το 17%.

Δεν υπάρχουν σχόλια: