slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

O Δήμος Πάρου με πρωτοβουλία της Αντιδημάρχου κ. Δώρας Σαρρή-Παπακυρίλλου διοργανώνει επίσκεψη στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, το Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2018


Επίσκεψη στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Χάρτας για την Ισότητα των Φύλων στις Τοπικές Κοινωνίες, ο Δήμος Πάρου με πρωτοβουλία της Αντιδημάρχου κ. Δώρας Σαρρή-Παπακυρίλλου διοργανώνει επίσκεψη στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, το Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2018.
Το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, μία δημιουργία του αρχιτεκτονικού γραφείου Renzo Piano Building Workshop, είναι ένας πρότυπος πολυχώρος πολιτισμού και αθλητισμού, συνολικής έκτασης 210.000 μ², ο οποίος περιλαμβάνει τις κτιριακές εγκαταστάσεις της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος και της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, πάρκο αστικού τύπου και άλλες μικρότερες εγκαταστάσεις.


Η επίσκεψη έχει δύο σκέλη. Στις 12:00 θα πραγματοποιηθεί ξενάγηση και περιήγηση, διάρκειας 90’ λεπτών στο πρωτοποριακής αρχιτεκτονικής κτιριακό συγκρότημα που θα φιλοξενήσει την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος και την Εθνική Λυρική Σκηνή αλλά και στους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους κοινού που το περιβάλλουν.


Στις 20:00, όσοι επιθυμούν μπορούν να παρακολουθήσουν στην Εθνική Λυρική Σκηνή, την πρεμιέρα της παράστασης «Η Λίμνη των Κύκνων», σε σκηνοθεσία-χορογραφία-σκηνικά Κωνσταντίνου Ρήγου και μουσική διεύθυνση Ηλία Βουδούρη, με την Ορχήστρα, τους Α' Χορευτές, τους Σολίστ, τους Κορυφαίους και τοCorps de Ballet της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.







«Η Λίμνη των κύκνων του Τσαϊκόφσκι διαχρονικά συναρπάζει και συγκινεί το κοινό, ενώ την ίδια στιγμή αποτελεί πρόκληση στην καριέρα των χορευτών αφού οι δεξιοτεχνικές ικανότητες και ο λυρισμός που απαιτούνται για την ολοκληρωμένη ερμηνεία του είναι σχεδόν πάνω από τα ανθρώπινα όρια. Παράλληλα, πρόκειται για ένα αυτόνομο μουσικό έργο μεγάλων ερμηνευτικών απαιτήσεων.»


Το κόστος του κρατηθέντος εισιτηρίου για τη παράσταση είναι 40 ευρώ και η συμμετοχή είναι περιορισμένη. Παρακαλούμε όποιος επιθυμεί να την παρακολουθήσει όπως δηλώσει συμμετοχή έως την Παρασκευή 05/10/2018 στο τηλ. 6970244412 και την αρμόδια Αντιδήμαρχο κα Δώρα Σαρρή-Παπακυρίλλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: