slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Επικράτησε η λογική και θα προχωρεί η υδροδότηση της πεδινής Νάξου από γεώτρηση του Αη Λια στην περιοχή κοινότητας Δαμαριώνα

https://www.cycladesvoice.gr
Μετά από πολύωρη συζήτηση, για το ζήτημα υδροδότησης της πεδινής Νάξου από τη νεότερη γεώτρηση στην περιοχή του Προφήτη Ηλία στο Δαμαριώνα, κατά τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων τη Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου, από την οποία δεν έλειψαν η έντονη αντιπαράθεση και τα επίμονα ερωτήματα και διεξήχθη παρουσία σύσσωμου του Τοπικού Συμβουλίου Δαμαριώνα, πολιτών και του προϊσταμένου διεύθυνσης υδάτων Νοτίου Αιγαίου της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου, Ηλία Νόκα, αποφασίστηκε κατά πλειοψηφία η ντονη ήταν η αντιπαράθεση μεταξύ του δημάρχου, Μανόλη Μαργαρίτη και του επικεφαλής των Πολιτών για τα Νησιά μας, Βασίλη Βρούτση, όταν ο δήμαρχος έκανε λόγο για άσκηση μικροπολιτικής από την πλευρά του κ. Β. Βρούτση, με αφορμή την επισήμανση του τελευταίου ότι η δημοτική πλειοψηφία δεν μερίμνησε ώστε να μην οδηγηθεί η κατάσταση που δημιουργήθηκε με το νερό στην πόλη της Νάξου στο σημείο να τρέχει από τις βρύσες μαύρο νερό.
https://www.cycladesvoice.gr/?aid=82634

Η συνεδρίαση διεκόπη και ο δήμαρχος αποχώρησε από την αίθουσα συνεδρίασης, λόγω της έντασης που δημιουργήθηκε από την αναφορά του ότι από την εν λόγω γεώτρηση θα ληφθούν 90.000 κ.μ. νερού, ενώ νωρίτερα στην εκτενή ενημέρωση (ακούστε ΕΔΩ) που έκανε ο γεωλόγος και προϊστάμενος διεύθυνσης υδάτων Νοτίου Αιγαίου της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου, Ηλίας Νόκας, για τις γεωτρήσεις και ειδικότερα για αυτές στην περιοχή "Προφήτης Ηλίας" της τοπικής κοινότητας Δαμαριώνα, είχε αναφέρει ότι θα ληφθεί ποσότητα νερού 50.000 κ.μ.

Τελικώς, όταν ο δήμαρχος επανήλθε και η συνεδρίαση συνεχίστηκε, η ποσότητα του νερού που θα ληφθεί προσδιορίστηκε στα 50.000 κ.μ.

"Παρών" για την εν λόγω απόφαση ψήφισαν οι δημοτικοί σύμβουλοι της μείζονος μειοψφίας, ενώ την απόφαση καταψήφισαν οι δημοτικοί σύμβουλοι του συνόλου της ελάσσονος μειοψηφίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: