slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

"Η νησιωτικότητα αποτελεί "Κορωνίδα" για τη Νέα Δημοκρατία"

Βολές του Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη από τη Σύρο προς την κυβέρνηση. Ειδική αναφορά στην κατάργηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ. "Πουρμπουάρ προς τους νησιώτες το "Μεταφορικό Ισοδύναμο", δήλωσε ο πρώην Υπουργός. Βολές κατά της κυβερνητικής πολιτικής που ασκεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, εξαπέλυσε από τη Σύρο, ο πρώην Υπουργός, Τομεάρχης Μεταναστευτικής Πολιτικής και Βουλευτής Β' Αθηνών, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, ο οποίος βρέθηκε στο νησί το Σαββατοκύριακο με αφορμή την πρώτη συνεδρίαση της ΝΟ.Δ.Ε. Κυκλάδων, η οποία συγκροτήθηκε μετά τις πρόσφατες εσωκομματικές εκλογές.https://www.syrostoday.gr/News/55090-H-nisiotikotita-apotelei-Koronida-gia-ti-Nea-Dimokratia.aspx



Ο πρώην Υπουργός, Τομεάρχης Μεταναστευτικής Πολιτικής και Βουλευτής Β' Αθηνών, συνοδευόμενος από στελέχη του κόμματος, επισκέφθηκε την Σχολή Εμποροπλοιάρχων Σύρου, όπου συνομίλησε με τον διοικητή, τον αναπληρωτή διευθυντή, εκπαιδευτικούς και εκπροσώπους των σπουδαστών με τους οποίους συζήτησε εκπαιδευτικά θέματα, καθώς και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η σχολή με την σοβαρή έλλειψη μόνιμων καθηγητών και σύγχρονου εξοπλισμού.







Να σημειωθεί ότι επί υπουργίας του κ. Βαρβιτσιώτη (το 2014) είχε πραγματοποιηθεί η επισκευή και συντήρηση των κτιρίων της ΑΕΝ/Σύρου με χορηγία της Ένωσις Ελλήνων Εφοπλιστών.

Αμέσως μετά από την Σχολή Εμποροπλοιάρχων, ο κ. Βαρβιτσιώτης συνοδευόμενος από τον πρόεδρο της ΝΟΔΕ Κυκλάδων, Χρήστο Καφτηράνη, τον πρόεδρο της Δημοτικής Τ.Ο. της ΝΔ, Στάθη Μπαρμπούνη, τους πολιτευτές Κυκλάδων του κόμματος, Γιώργο Βακόνδιο, Κατερίνα Μονογιού, Βιργινία Μπαϊμπά και στελέχη της ΝΔ, επισκέφθηκε το Δήμαρχο Σύρου-Ερμούπολης, Γιώργο Μαραγκό. Η συζήτηση επικεντρώθηκε στα προβλήματα της ακτοπλοΐας και ειδικότερα στο θέμα που αντιμετωπίζει η Σύρος, αλλά και σε άλλα θέματα όπως της υγείας, της εκπαίδευσης κλπ.







"Η ΝΔ είναι μία ισχυρή πολιτική δύναμη"



Ο κ. Βαρβιτσιώτης κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στα τοπικά ΜΜΕ, αναφέρθηκε στη δυναμική που παρουσίασε η ΝΔ κατά τη διάρκεια των εσωκομματικών εκλογών, σημειώνοντας ότι είναι μια ισχυρή πολιτική δύναμη που ετοιμάζεται, όποτε γίνουν οι εθνικές εκλογές, να διεκδικήσει την εξουσία καθώς καταγράφει ισχυρό πλειοψηφικό ρεύμα.

Ο πρώην Υπουργός αναφέρθηκε στους βασικούς άξονες που θα βασιστεί η κυβερνητική πολιτική και συγκεκριμένα στη συνέχιση της μεταρρυθμιστικής πορείας της χώρας, στην ώθησης στην ανάπτυξη της οικονομίας, δηλώνοντας ότι ως "κορωνίδα" των πολιτικών πρωτοβουλιών της ΝΔ θα είναι η ενίσχυση της νησιωτικότητας μέσα από πέντε βασικούς άξονες:

- ακτοπλοϊκή διασύνδεση,

- ενεργειακή επάρκεια,

- ιατροφαρμακευτική κάλυψη,

- εκπαιδευτική πληρότητα,

- διοικητική αυτοτέλεια, οι οποίοι θα καταστήσουν τα νησιά του Νοτίου Αιγαίου πυλώνες πληθυσμιακής αύξησης, ανάπτυξης της οικονομίας και της εθνικής κυριαρχίας.

Επίθεση κατά Κουρουμπλή

Από το στόχαστρο του κ. Βαβριτσιώτη δεν ξέφυγε ο Υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας, Παναγιώτης Κουρουμπλής, υπογραμμίζοντας ότι το συγκεκριμένο Υπουργείο λειτουργεί με "ατελέσφορες και περίεργες παρεμβάσεις" στο θέμα των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών, κάνοντας ειδική μνεία στη Σύρο, η οποία για το φετινό καλοκαίρι δεν έχει ούτε ένα ταχύπλοο. Κάλεσε δε τον υπουργό να σταματήσει την εξυπηρέτηση συμφερόντων εις βάρος των νησιωτών, τονίζοντας ότι οφείλει να απολογηθεί και για τις κατηγορίες που του προσάπτονται.

Ο κ. Βαρβιτσιώτης στο συγκεκριμένο θέμα υπογράμμισε ότι επί θητείας του στο υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, παρ' όλη τη δύσκολη οικονομική κατάσταση της χώρας, είχε καταφέρει να αυξήσει - και όχι να μειώσει όπως γίνεται σήμερα - τον προϋπολογισμό για τις λεγόμενες "άγονες γραμμές".

"Πουρμπουάρ" που δεν αντισταθμίζει την κατάργηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ, χαρακτήρισε το μεταφορικό ισοδύναμο, ο κ. Βαρβιτσιώτης, ο οποίος σημείωσε ότι μέλημα της κυβέρνησης είναι να πουλήσει επικοινωνιακά το συγκεκριμένο, προκειμένου να κερδίσει τις εντυπώσεις.

Τέλος, άσκησε κριτική στη σημερινή κυβέρνηση και στον Πάνο Καμμένο για την διπρόσωπη πολιτική του πορεία - όπως είπε - σχετικά την κατάργηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά, τονίζοντας πως αφαιρέθηκε το τελευταίο "κεκτημένο" που είχαν οι νησιώτες λόγω της γεωγραφικής ιδιαιτερότητάς τους. Υποσχέθηκε δε την επομένη των εκλογών και εφόσον η ΝΔ είναι το πρώτο κόμμα, να προβεί άμεσα σε οικονομικά ισοδύναμα μέτρα που θα ανακουφίσουν τους νησιώτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: