slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Μπλόκα στα λιμάνια Νάξου και Μυκόνου για τις γουρούνες

 
Σε συμβολικό αποκλεισμό των λιμανιών της Νάξου και της Μυκόνου προχώρησαν οι ιδιοκτήτες εταιρειών ενοικίασης οχημάτων διαμαρτυρόμενοι για τις νέες διατάξεις, σύμφωνα με τις οποίες δεν θα υπάρχει δυνατότητα να ενοικιάσουν οχήματα σε πολίτες των ΗΠΑ και του Καναδά, αλλά και την διάταξη που αλλάζει το καθεστώς ενοικίασης σε οχήματα τύπου γουρούνας.
«Παρά τις συνεχείς απονενοημένες προσπάθειες και
διαμαρτυρίες μας προκειμένου να υπάρξει συνάντηση και ειλικρινής διάλογος του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών με εκπροσώπους των Συλλόγων μας, για άμεση αναστολή εφαρμογής των απροειδοποίητων και άνευ προηγουμένου διαλόγου, άδικων και εξοντωτικών διατάξεων του νέου Κ.Ο.Κ. (Ν. 4530/2018), δυστυχώς ουδεμία απάντηση λάβαμε», αναφέρουν σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Ενοικιαζομένων Μοτοσυκλετών & Αυτοκινήτων Επαρχείου Νάξου και Μυκόνου.

Και συμπληρώνουν: «Αποφασίσαμε να κλιμακώσουμε τις κινητοποιήσεις μας, με αποκλειστική ευθύνη του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών και των συναρμοδίων Υπουργείων, μέχρις ότου αντιληφθούν ότι οι επιχειρήσεις μας και το βιός μας είναι πλέον στο χείλος της καταστροφής».

Πιο συγκεκριμένα, οι επίμαχες διατάξεις του νέου Κ.Ο.Κ.,

α) απαγορεύουν την κυκλοφορία των τετράτροχων μοτοσυκλετών μέχρι 125 cc και

β) απαγορεύουν την εκμίσθωση οχημάτων σε επισκέπτες από τις ΗΠΑ, τον Καναδά, την Αυστραλία και άλλες σημαντικές χώρες εκτός Ε.Ε. αφού δεν αναγνωρίζονται πλέον τα εθνικά διπλώματα τρίτων χωρών εκτός Ε.Ε., γεγονός που δημιουργεί τεράστια ταλαιπωρία και ενόχληση, αφού οι πολίτες αυτών των χωρών δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν.

Σημειώνεται πως το πρόστιμο για τους παραβάτες (εταιρείες και οδηγούς) την πρώτη φορά είναι 1000 ευρώ, ενώ σε περίπτωση δεύτερης παράβασης το πρόστιμο διπλασιάζεται ενώ υπάρχει και διάταξη που κάνει λόγο για δέσμευση του οχήματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: