slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Τους εγκατέλειψαν όλοι εκτός από την Χρυσή Αυγή και τα άδεια έδρανα

Σε άδεια έδρανα μίλησε ο Τσιπρας 
Εκεί παρέα με τη Χρυσή Αυγή ο ΣΥΡΙΖΑ βιώνει την μέγιστη κατάπτωση. Χιλιάδες γιατροί στον δυτικό κόσμο αρπάχτηκαν από τις δαγκάνες της Δικαιοσύνης για το υπαρκτό σκάνδαλο της Novartis. Στην Ελλάδα ακόμη ούτε ένας!

Δεν ενδιέφερε η αποκάλυψη του σκανδάλου από τους εξάγγελους της νέας εποχής. Μια μικρονοϊκή ηγεσία που δεν ενδιαφέρθηκε να βάλει το νυστέρι και να σπάσει την πυώδη πληγή στον κακοφορμισμένο τομέα της Υγείας με τα χιλιάδες επίορκα αρπακτικά που λυμαίνονται ασθενείς και Δημόσιο. Ακούστηκε τόσο θλιβερά αστείο το επιχείρημα του αρμόδιου υπουργού Ξανθού, ότι δι’ αυτής της υπόθεσης θα ανοίξει το απόστημα στην Υγεία. Γελάνε οι ένοχοι γιατροί και τα στελέχη του δημοσίου τομέα που συνεργάστηκαν μαζί τους.

Το μόνο που έκαναν ήταν να χρησιμοποιήσουν ένα υπαρκτό διεθνές σκάνδαλο μόνο για να σπιλώσουν την αντιπολίτευση (και ειδικά εμβληματικά στελέχη της), να την απαξιώσει ηθικά και να την αιχμαλωτίσει πολιτικά. Η υπόθεση θα σέρνεται ως τις εκλογές και θα τροφοδοτεί χυδαία σχόλια στα social media από εντεταλμένα troll.

Μόνο που η μεθόδευση ήταν τόσο χοντροκομμένη που έγινε καταγέλαστη. Αποκάλυψε την έλλειψη πολιτικού βάρους, τον εγγενή σταλινισμό που κουβαλά ως φορτίο η ηγετική ομάδα της κυβέρνησης, η έφεση στους υπόγειους σχεδιασμούς ως πολιτικά κληρονομημένο βίωμα.

Δεν ήταν το πρόβλημα οι κουκουλοφόροι μάρτυρες. Αφού προβλέπονται θεσμικά καλώς υπήρξαν. Είναι που κανένα αποδεικτικό στοιχείο δεν προσέφεραν, πέραν των ότι «άκουσαν», «νομίζουν», «εκτιμούν, «η πιάτσα λέει». Το πρόβλημα ήταν που δεν τους κάλεσαν, έστω με τις κουκούλες, στη βουλή, προκειμένου να αποδείξουν το βάσιμο των καταγγελιών τους.

Και όταν οι σπιλωθέντες υπενθύμισαν το αυτονόητο, ότι η εξουσία δεν διαρκεί αιωνίως και ότι θα έρθει η στιγμή που οι τωρινοί κατήγοροι θα καθίσουν στο σκαμνί, άρχισαν την τυμβωρυχία περί της Αριστεράς που δεν φοβάται, που έχει ξανακαθήσει στο σκαμνί, που έχει αντιμετωπίσει στρατοδίκες – θύμιζαν λουφαδόρους του στρατού που με βύσμα την έβγαλαν καθαρή στα γραφεία των επιτελείων και εκφωνούν συνέχεια δοξαστικούς λόγους για τις ευκλεείς νίκες των Ελλήνων στα πεδία των μαχών.

Το ότι αποχώρησε ακόμη και το ΚΚΕ, που δεν είχε τίποτα να κρύψει, από τη διαδικασία λέει κάτι στους… πούρους αριστερούς του ΣΥΡΙΖΑ;

Με τη ροή που πήραν τα πράγματα τα δικαστήρια θα διερευνήσουν (;) την υπόθεση. Δίκαιο είναι, εάν αποδειχθεί σκευωρία, να συσταθεί μια μελλοντική εξεταστική η οποία θα αποδώσει την πρέπουσα δικαιοσύνη, παρότι θα υπάρξουν αμνήμονες, σκόπιμοι ή καλοπροαίρετοι που θα δηλώνουν αντίθετοι, για να μην φανείς ως πολιτική μικροπρέπεια, για να καταλαγιάσουν τα πνεύματα και να αποφευχθούν οι εντάσεις, μέσα στην τότε δύσκολη συγκυρία – γιατί η Ελλάδα και τα επόμενα χρόνια θα βρίσκεται διαρκώς σε δύσκολη συγκυρία.

https://www.liberal.gr/arthro/204874/politiki/2018/ekei-mazi-me-ti-chrusi-augi-.html


ΥΓ:

α) Δεν γνωρίζουμε αν ισχύουν τα περί ονομασίας για δημοκρατία της Μακεδονίας του Ιλιντεν για τα Σκόπια, με όποιο προσδιοριστικό μπει μπροστά, αλλά η καταισχύνη θα ισχύει για όσο υπάρχει ελληνισμός. Θεωρούμε ωστόσο ότι κυκλοφόρησε σκόπιμα, προκειμένου στο τέλος να δεχτούμε με ανακούφιση ό,τι άλλο προκύψει.

β) Οι συμφωνίες είναι λεπτή υπόθεση. Μια τελεία σε λάθος σημείο αλλάζει το νόημα μιας συνθήκης, σύμφωνα με διπλωμάτες. Τι θα πει τηλεφωνικά ο πρωθυπουργός στους πολιτικούς αρχηγούς για μια συμφωνία πολλών σελίδων (19 μάλλον); Και τι θα καταλάβουν οι αρχηγοί από μια τηλεφωνική συνομιλία;

Γιάννης Σιδέρης

Φωτογραφία: Intimenews

Δεν υπάρχουν σχόλια: