slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Αθώα η Σώτη Τριανταφύλλου για παραβίαση του αντιρατσιστικού νόμου



Αθώα η συγγραφέας Σώτη Τριανταφύλλου από την κατηγορία της παραβίασης του αντιρατσιστικού νόμου.
Σε βάρος της είχε καταθέσει αναφορά το Ελληνικό Παρατηρητήριο του Ελσίνκι , το οποίο είχε συμπεριλάβει διάφορες περιπτώσεις φερομένων ως εγκλημάτων ρατσιστικής βίας.

Σε αυτές είχε συμπεριληφθεί και άρθρο της κυρίας Τριανταφύλλου στην εφημερίδα «Αthens Voice», τον Νοέμβριο του 2015, αμέσως μετά την επίθεση στο Μπατακλάν με τίτλο «Rock and Roll Will Never Die».

Με την έναρξη της διαδικασίας στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθήνας ,oι συνήγοροι υπεράσπισης της υπέβαλαν ένσταση αντισυνταγματικότητας του νόμου με τον οποίο κινήθηκε η ποινική δίωξη, επισημαίνοντας ότι με αυτή παραβιάζεται το δικαίωμα στην ελευθερία της έκφρασης.


Ως μάρτυρες εξετάστηκαν στο δικαστήριο η Βασιλική Γεωργιάδου, η οποία έχει μελετήσει και ασχοληθεί επί χρόνια με θέματα ρατσισμού και ο συγγραφέας Απόστολος Δοξιάδης.

Όπως υποστήριξαν το περιεχόμενο του επίδικου άρθρου δεν παραβιάζει τον ρατσιστικό νόμο αλλά αντίθετα αποτελεί ένα κείμενο γνώμης που συνιστά κραυγή στο όνομα της αντιρατσιστικής βίας. Και η εισαγγελέας της έδρας πρότεινε την αθώωση της Σώτης Τριανταφύλλου.
αφήστε το σχόλιο σα

Δεν υπάρχουν σχόλια: