slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Φωτογραφίες: Κουκουλοφόροι πέταξαν αβγά στους διαδηλωτές ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ



Η ομάδα των περίπου 30 ατόμων εμφανίστηκε από τα Προπύλαια - Έσκισαν πανό, πέταξαν τρικάκια και έσπασαν το βήμα των ομιλητών - Αργότερα πέταξαν μπογιές στο κτήριο του υπουργείου Οικονομικών
Επίθεση με αβγά και λοστάρια κατά των διαδηλωτών που συγκεντρώνονταν στην πλατεία Κλαυθμώνος προκειμένου να λάβουν μέρος στη διαμαρτυρία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ στο πλαίσιο της 24ωρης πανεργατικής απεργίας πραγματοποίησαν λίγο μετά τις 11 το πρωί κρανοφόροι που είχαν ξεκινήσει από τα Προπύλαια.

Η ομάδα των περίπου 30 κουκουλοφόρων πέταξε αβγά και τρικάκια ενώ ορισμένοι εξ αυτών έσκισαν το πανό και έσπασαν το βήμα των ομιλητών. Στα τρικάκια αναγραφόταν το σύνθημα «καμία συμμαχία με την εργοδοσία».
https://www.protothema.gr 
Μετά την καταδρομική επίθεση οι κουκολοφόροι που έφτασαν στο χώρο της συγκέντρωσης από τον πεζόδρομο της Κοραή, διέφυγαν στα γύρω στενά.

Λίγο μετά τις 12:30 επικράτησε νέος γύρος έντασης όταν άτομα από το μπλοκ των αναρχικών που είχαν ξεκινήσει από την Πατησίων, πέταξαν μπογιές στο κτήριο του υπουργείου Οικονομικών στην πλατεία Συντάγματος με τους άνδρες των ΜΑΤ να τους απωθούν με τις ασπίδες τους.

Δείτε βίντεο λίγα δευτερόλεπτα μετά την επίθεση των αγνώστων


Βίντεο από την επίθεση στην απεργία των εργαζομένων




spasimo_gsee1
spasimo_gsee2
spasimo_gsee3
Φωτογραφίες από την ένταση στο Υπουργείο Οικονομικών

IMG_2437
IMG_2438
IMG_2434


«Επιχείρησαν να καταστρέψουν την εξέδρα και τις μικροφωνικές, δεν θα τους περάσει. Η αστυνομία τους ξέρει, τους έχουν καταγράψει οι κάμερες» δήλωσε ο εκπρόσωπος της ΓΣΕΕ.


Δήλωση εκπροσώπου εργαζομένων


«Ήρθαν με τα ρόπαλα και μας επιτέθηκαν και όταν τους είπαμε "γέροι άνθρωποι" δεν σταμάτησαν. Χτύπησαν και μένα και δύο συναδέλφους» δήλωσε ο γραμματέας του συλλόγου συνταξιούχων του ΟΤΕ.


Δήλωση συνταξιούχου για τα επεισόδια



Σχεδόν ταυτόχρονα με την επίθεση με αβγά, άλλη ομάδα αναρχικών έγραψε συνθήματα στους τοίχους των γραφείων της ΓΣΕΕ στη συμβολή της Αλεξάνδρας με την Πατησίων.

Οι άγνωστοι έγραψαν στους τοίχους συνθήματα όπως «ΓΣΕΕ μαγαζάκι των αφεντικών» και «Η ΓΣΕΕ δεν είναι των εργατών».


gsee-sintihma-2
gsee-sintihma-1
gsee-foto-endrasei
gsee-foto-endrasei2
gsee-foto-endrasei3


Το μεσημέρι επικράτησε νέος γύρος έντασης όταν φοιτητές επιχείρησαν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό που είχε στηθεί μπροστά από τα γραφεία του ΣΕΒ στην οδό Ξενοφώντος. Οι άνδρες των ΜΑΤ απάντησαν με περιορισμένη χρήση χημικών αποθώντας τους νεαρούς.


Επεισόδια στο ΣΕΒ



sev-entasi-1
sev-entasi-2


Δείτε βίντεο: Κουκουλοφόροι πέταξαν αβγά στους διαδηλωτές ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ

Κουκουλοφόροι πέταξαν αβγά στους διαδηλωτές ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ
RES

Best 

Δεν υπάρχουν σχόλια: