slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Σε ποσοστό τουλάχιστον 40% από κάθε (60 ΓΥΝΑΙΚΕΣ) φύλο πρέπει να ανέρχεται ο αριθμός των υποψηφίων


Σύμφωνα με τον  αριθμό  των υποψηφίων δημοτικών συμβούλων στις εκλογές του 2014 ο καθε συνδυασμός θα θέλει 60 γυναίκες υποχρεωτικά
Νέα ποσόστωση, ως προς την κατάρτιση ανά φύλο των εκλογικών συνδυασμών εισάγει το νέο νομοσχέδιο «Μεταρρύθμιση του θεσμικού πλαισίου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης –Εμβάθυνση της Δημοκρατίας – Ενίσχυση της Συμμετοχής –Βελτίωση της
οικονομικής και αναπτυξιακής λειτουργίας των ΟΤΑ [Πρόγραμμα ΚΛΕΙΣΘΕΝΗΣ I»].


Έτσι πλέον σε ποσοστό τουλάχιστον 40% από κάθε φύλο πρέπει να ανέρχεται ο αριθμός των υποψηφίων δημοτικών συμβούλων κάθε εκλογικού συνδυασμού. Αυτό αναφέρεται ρητά στο άρθρο 13, του νομοσχεδίου «Κλεισθένης 1» που έδωσε για διαβούλευση το υπουργείο Εσωτερικών.

Συγκεκριμένα στο άρθρο 13, παράγραφος τέσσερα, ορίζεται: «Ο αριθμός των υποψήφιων δημοτικών συμβούλων από κάθε φύλο ανέρχεται τουλάχιστον σε ποσοστό σαράντα τοις εκατό (40%) του συνολικού αριθμού των υποψηφίων του οικείου συνδυασμού».

Υπενθυμίζουμε ότι μέχρι πρότινος η συγκεκριμένη ποσόστωση ήταν στο 1/3 του συνολικού αριθμού των μελών του εκάστοτε δημοτικού συμβουλίου.

Με τα νέα δεδομένα, θα πρέπει να αυξηθεί το ποσοστό των υποψηφίων γυναικών ώστε να φτάνουν τουλάχιστον το 40% του συνόλου του εκάστοτε ψηφοδελτίου.

aftodioikisi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: