slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Δήλωση Μανώλη Κεφαλογιάννη: «Στόχος όλων μας είναι η αναβάθμιση του ENISA και η παραμονή του στο Ηράκλειο»


«Στόχος όλων μας είναι η αναβάθμιση του ENISA και η παραμονή του στο Ηράκλειο, δήλωσε ο Μανώλης Κεφαλογιάννης»
Ο Μανώλης Κ. Κεφαλογιάννης με δήλωσή του εξέφρασε την έντονη αντίδραση και αντίθεση του και την σαφή πρόθεσή του να καταψηφίσει  την πρόταση Ψηφίσματος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου αναφορικά με την εκτέλεση του προϋπολογισμού του Οργανισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Ασφάλεια Δικτύων και Πληροφοριών (ENISA) που έχει έδρα το Ηράκλειο για το οικονομικό έτος 2016.
Αναλυτικά η δήλωση:

«Τον περασμένο Σεπτέμβριο στην ετήσια ομιλία του στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για την κατάσταση της Ένωσης ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ είχε προτείνει τη σύσταση ενός Ευρωπαϊκού Οργανισμού Κυβερνοασφάλειας που θα συνέβαλλε στην προστασία των Ευρωπαίων πολιτών από κυβερνοεπιθέσεις.
Η πρόταση αυτή της Επιτροπής σηματοδοτούσε την αναβάθμιση του ENISA του Οργανισμού για την Ασφάλεια Δικτύων και Πληροφοριών που εδρεύει στο Ηράκλειο.
Δυστυχώς, όμως η πρόταση Ψηφίσματος του ΕΚ για την εκτέλεση του προϋπολογισμού του Οργανισμού που θα έρθει στην Ολομέλεια επιχειρεί να υποβαθμίσει την παρουσία της έδρας του στο Ηράκλειο και ουσιαστικά μεθοδεύει τη μεταφορά της.
Για το λόγο αυτό είμαι υποχρεωμένος να την καταψηφίσω.
Συγκεκριμένα η πρόταση σημειώνει ότι το 2016 μετατέθηκαν άλλοι 8 υπάλληλοι από το Ηράκλειο στην Αθήνα, μειώνοντας σε 14 τον αριθμό αυτών που παραμένουν στο Ηράκλειο. Και συνεχίζει ότι μέχρι το τέλος του 2017 αναμένεται ότι συνολικά θα έχουν παραμείνει μόνο οκτώ άτομα.
Δεν παραλείπει, επίσης να τονίσει ότι ο Οργανισμός αντιμετωπίζει σημαντικά προβλήματα στην προσέλκυση, πρόσληψη και διατήρηση προσωπικού με τα κατάλληλα προσόντα κυρίως λόγω του είδους των θέσεων που προσφέρονται (συμβασιούχοι) και της μισθολογικής πολιτικής που εφαρμόζεται στην Ελλάδα.
Σημειώνει, επίσης, ότι οι πληρωμές από την ελληνική κυβέρνηση πραγματοποιούνται με σημαντικές καθυστερήσεις.
Στόχος όλων μας δεν πρέπει να είναι μόνο η διασφάλιση της παραμονής του ENISA στο Ηράκλειο αλλά και η ουσιαστική αναβάθμισή του σε ένα Ευρωπαϊκό Οργανισμό Κυβερνοασφάλειας που θα συμβάλλει πραγματικά στην προστασία των Ευρωπαίων πολιτών από τις κυβερνοεπιθέσεις.»


Δεν υπάρχουν σχόλια: