slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Νίκος Μανιος : ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΡΑΣΗ "ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΕΓΓΕΙΩΝ ΒΕΛΤΙΩΣΕΩΝ" ΥΨΟΥΣ 180 ΕΚΑΤ. €


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Ν. ΜΑΝΙΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΚΥΚΛΑΔΩΝ ΣΥ.ΡΙΖ.Α.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΣΤΗ ΔΡΑΣΗ ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΕΓΓΕΙΩΝ ΒΕΛΤΙΩΣΕΩΝ



Δημοσιεύτηκε η πρόσκληση υποβολής προτάσεων έργων, προκειμένου να ενταχθούν και χρηματοδοτηθούν στο πλαίσιο του Μέτρου 4, Υπομέτρου 4.3, Δράση: 4.3.1: «Υποδομές εγγείων βελτιώσεων» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020 (ΠΑΑ), συνολικού προϋπολογισμού 180 εκατ. €.




Στόχος της δράσης είναι η καλύτερη διαχείριση και αποδοτικότερη χρήση του νερού στη γεωργία, καθώς και η βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της γεωργίας.



Τα έργα που υποστηρίζονται από την παρούσα δράση αφορούν σε μέτρα διαχείρισης της ζήτησης του νερού στη γεωργία και συμπεριλαμβάνονται στα εγκεκριμένα Σχέδια Διαχείρισης Λεκανών Απορροής Ποταμών (ΣΔΛΑΠ).



Δίνεται προτεραιότητα σε έργα: 1) που στοχεύουν στη μείωση απωλειών και στην εφαρμογή μεθόδων άρδευσης υψηλής αποδοτικότητας (π.χ. κλειστά δίκτυα σε συνδυασμό με στάγδην άρδευση) με αντικατάσταση υπαρχόντων πεπαλαιωμένων δικτύων άρδευσης, 2) που χρησιμοποιούν εναλλακτικές πηγές νερού (ανακυκλωμένα ύδατα), 3) ανακαίνισης και αντικατάστασης ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού, 4) καλύτερης διαχείρισης της απόληψης του νερού από υπόγεια ή/και επιφανειακά υδατικά σώματα, έργα που βασίζονται στον προγραμματισμό των αρδεύσεων και στη μέτρηση του εφαρμοζόμενου νερού, 5) συγκράτησης των χειμερινών απορροών που σε συνδυασμό με την κατασκευή σύγχρονων αρδευτικών δικτύων επιτυγχάνεται συνολικά μείωση της κατανάλωσης του νερού και μείωση των πιέσεων των υπόγειων υδάτων και 6) που συμβάλλουν στην αντιμετώπιση προβλημάτων υφαλμύρυνσης και στην αποκατάσταση προβληματικών υπόγειων υδάτινων συστημάτων με τεχνητούς εμπλουτισμούς.



Δικαιούχοι για την υποβολή των σχετικών προτάσεων είναι: α) το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, Δ/νση Εγγείων Βελτιώσεων και Εδαφοϋδατικών Πόρων και β) το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, Δ/νση Αντιπλημμυρικών και Εγγειοβελτιωτικών Έργων.



Η διαχείριση των έργων πραγματοποιείται σε περιφερειακό επίπεδο μέχρι του ορίου των 2,2 εκατ. €.



Η αίτηση στήριξης υποβάλλεται ηλεκτρονικά μέσω του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΟΠΣΑΑ) και αρχίζει την 10η Μαΐου και λήγει την 31η Αυγούστου 2018.







Για πληρέστερη ενημέρωση δείτε την Πρόσκληση εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: