slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Μακάριος Λαζαρίδης: «Αναγκαία η πολιτική αλλαγή για μια ευρεία Συνταγματική Αναθεώρηση»



Τους λόγους που η Νέα Δημοκρατία και ο Πρόεδρός της κ. Κυριάκος Μητσοτάκης εκτιμούν ότι το ζήτημα της συνταγματικής αναθεώρησης δεν είναι του παρόντος, εξήγησε ο Σύμβουλος Επικοινωνίας του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μακάριος Λαζαρίδης, μιλώντας, σήμερα Παρασκευή 30 Μαρτίου στο «24/7 ραδιόφωνο 88,6» και στους δημοσιογράφους κ. Βασίλη Σκουρή και Αγγελική Σπανού.


«Η πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη από τον Ιανουάριο του 2016», είπε ο κ. Λαζαρίδης, «προς τον κ. Τσίπρα είναι απλή, ξεκάθαρη και δίχως αστερίσκους. Η Νέα Δημοκρατία θα υπερψηφίσει όλα τα άρθρα που η Κυβέρνηση θα προτείνει ως αναθεωρητέα, εφόσον ο ΣΥΡΙΖΑ υπερψηφίσει όλα τα άρθρα που θα προτείνει η Νέα Δημοκρατία. Με τον τρόπο αυτό θα διασφαλίσουμε όχι μόνον ότι η επόμενη Βουλή θα είναι αναθεωρητική, αλλά και ότι η Συνταγματική Αναθεώρηση θα συντελεστεί με απλή πλειοψηφία, καθώς όλα τα προς αναθεώρηση άρθρα θα έχουν συγκεντρώσει πλειοψηφία στην παρούσα Βουλή που θα υπερβαίνει τους 180 βουλευτές».

Με δεδομένο το εύρος των προς αναθεώρηση άρθρων, «η επόμενη Βουλή», συνέχισε ο κ. Λαζαρίδης «θα έχει χαρακτήρα Συντακτικής Εθνοσυνέλευσης. Και οι επόμενες εθνικές εκλογές θα έχουν τεράστια σημασία, καθώς θα αναδείξουν την κοινοβουλευτική πλειοψηφία που θα μετασχηματίσει τον Καταστατικό Χάρτη της Ελλάδας».

Ο Σύμβουλος Επικοινωνίας του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας τόνισε ότι κατά τη χθεσινή (29/3) επικοινωνία του κ. Μητσοτάκη με την κυρία Γεννηματά κατέστη σαφές ότι «οι αλλαγές στο Σύνταγμα απαιτούν ευρείες συναινέσεις. Και οι συναινέσεις αυτές δεν διαμορφώνονται με ευθύνη του κ. Τσίπρα και των γνωστών ιδεοληψιών της Κυβέρνησής του».

«Η Νέα Δημοκρατία», επισήμανε ο κ. Λαζαρίδης, «προτείνει μια ευρεία και τολμηρή αναθεώρηση του Συντάγματος που πηγαίνει πολύ πέρα από τα σωστά σημεία που θίγει η κυρία Γεννηματά. Έχουμε τονίσει ότι χρειάζονται ευρύτερες συνταγματικές αλλαγές στις οποίες δεν μπορεί παρά να περιλαμβάνονται χρονίζοντα ζητήματα, όπως  -για παράδειγμα- η αναθεώρηση του άρθρου 86 «περί ευθύνης υπουργών», η αναθεώρηση του άρθρου 24 για την προστασία του περιβάλλοντος, συγκεκριμένες παρεμβάσεις για τη διευκόλυνση της προσέλκυσης επενδύσεων και βέβαια η αλλαγή του άρθρου 16  προκειμένου να ανοίξει ο δρόμος για μη κρατικά Πανεπιστήμια».

Ο κ. Λαζαρίδης υπογράμμισε ότι «αυτό που μάλλον δεν κατανοεί ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι, ενώ οι προτάσεις της Νέας Δημοκρατίας στηρίζονται από τη συντριπτική πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας, δεν μπορούν – ακόμη - να γίνουν πράξη λόγω των δικών του ιδεοληψιών και φυσικά των κοινοβουλευτικών συσχετισμών. Για αυτό, όμως, επί του παρόντος δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι μέχρι φυσικά να γίνουν εκλογές».

Εξάλλου, όπως ανέφερε ο Σύμβουλος Επικοινωνίας του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, «ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπήρξε ο πρώτος πολιτικός στη χώρα μας που ως νέος βουλευτής το 2006 έστειλε επιστολή στους 299 συναδέλφους του, ζητώντας να αλλάξει το άρθρο 86 του Συντάγματος. Χρειαζόταν 50 υπογραφές και υπέγραψαν τότε μόλις άλλοι 8 συνάδελφοί του. Καλά θα κάνουν, λοιπόν, κάποιοι σήμερα να μην μας κουνάνε το δάχτυλο, καθώς τότε κρύφτ

Δεν υπάρχουν σχόλια: