slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Πρώτη φορά Αριστερά: Αντιεξουσιαστές-κουκουλοφόροι πολιορκούν τις μεγάλες πόλεις και ο Τόσκας «ρίχνει» ευθύνες στην ΕΛ.ΑΣ.



Για ακόμα ένα 24ωρο συνεχίστηκαν οι καταδρομικές επιθέσεις αναρχικών και κουκουλοφόρων σε διάφορα σημεία της χώρας με αφορμή τη μη μεταγωγή του Ντίνου Γιαγτζόγλου από τις φυλακές της Λάρισας στον Κορυδαλλό.
Εχθές το βράδυ μάλιστα, ομάδα αντιεξουσιαστών πολιόρκησε το σπίτι του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Ευτύχη Φυτράκη, το οποίο βρίσκεται στο Παλαιό Φάληρο.
Σύμφωνα με πληροφορίες ομάδα αναρχικών προσπάθησε να κάνει «παρέμβαση» στο σπίτι του Γενικού Γραμματέα αντιεγκληματικής πολιτικής Ευτύχη Φυτράκη.
Έχουν γίνει 15 προσαγωγές. Ο κ. Φυτράκης είχε “στοχοποιηθεί” το τελευταίο διάστημα ως ο υπεύθυνος για καθυστέρηση στη σύγκληση του συμβουλίου της ΚΕΜ που θα εξετάσει το αίτημα του Γιαγτζόγλου για την άμεση μεταγωγή του στις φυλακές Κορυδαλλού.
Λίγη ώρα νωρίτερα επεισόδια σημειώθηκαν στο κέντρο της Πάτρας, όταν ομάδα αντιεξουσιαστών, που βγήκε από το κτίριο του πρώην παραρτήματος του πανεπιστημίου, πέταξε βόμβες μολότοφ και έβαλε φωτιές σε κάδους απορριμμάτων και σε λάστιχα, επί της οδού Κορίνθου.
Δυνάμεις των ΜΑΤ που βρίσκονταν σε ετοιμότητα, έκαναν περιορισμένη ρίψη χημικών και απώθησαν την ομάδα των αντιεξουσιαστών μακριά από το κτίριο του πρώην παραρτήματος. Συγχρόνως, οι αστυνομικοί προχώρησαν σε προσαγωγές ατόμων στην Ασφάλεια Πατρών.
Στο μεταξύ, πραγματοποιήθηκε νέα επίθεση με μολότοφ από αντιεξουσιαστές, λίγο πριν τις 11 το βράδυ της Πέμπτης, κατά διμοιρίας των ΜΑΤ, στη συμβολή των οδών Τοσίτσα και Πατησίων. Στη γύρω περιοχή έφτασαν πρόσθετες διμοιρίες των ΜΑΤ, υπό τον φόβο νέων επεισοδίων.
Εκνευρισμός Τόσκα με τους στρατηγούς της ΕΛ.ΑΣ
Με την ΕΛΑΣ τα έβαλε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, εκφράζοντας τη δυσαρέσκειά του για τα απανωτά περιστατικά των τελευταίων ημερών και χωρίς να έχει γίνει καμία σύλληψη.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο αναπληρωτής υπουργός εμφανίστηκε ιδιαίτερα αυστηρός και δεν έκρυψε τη δυσαρέσκειά του προς τα επιτελεία της ΕΛΑΣ για τα απανωτά γεγονότα που έχουν συμβεί τις τελευταίες μέρες, χωρίς να έχει υπάρξει καμία σύλληψη.
Όπως ανέφεραν πηγές του υπουργείου, ο κ. Τόσκας τόνισε: «Η αστυνομία έχει πολλές επιτυχίες, αλλά τελευταία έχουν συμβεί πολλά περιστατικά, για τα οποία δεν είμαι καθόλου ευχαριστημένος».
Ηδη 35 ζευγάρια ένστολων αστυνομικών προστέθηκαν στις υπάρχουσες ομάδες αστυνόμευσης και θα περιπολούν συνεχώς σε δύο βάρδιες, σε συγκεκριμένους τομείς ευθυνης το καθένα, σε πολυσύχναστους εμπορικούς δρόμους και πλατείες.
Έτσι, η εικόνα μερικών δεκάδων μπαχαλάκηδων να αλωνίζουν στην Αθήνα, να καίνε και να σπάνε περιουσίες με τους αστυνομικούς απλά να τους επιτηρούν δεν είναι, λένε από την Κατεχάκη, εντολές Τόσκα αλλά πρωτοβουλίες των ίδιων των αστυνομικών!
Την ίδια ώρα το βράδυ της Πέμπτης ομάδα αντιεξουσιαστών επιτέθηκε με βόμβες μολότοφ σε διμοιρία των ΜΑΤ που βρισκόταν στην περιοχή του Πολυτεχνείου.
Η αποτυχία της ΕΛ.ΑΣ να διαχειριστεί την κατάσταση που προέκυψε από τη μεταγωγή του Κωνσταντίνου Γιαγτζόγλου στις φυλακές της Λάρισας οδηγεί σε βιαστικές και σπασμωδικές αντιδράσεις αλλά και «ψυχροπολεμικής» ατμόσφαιρας μεταξύ υπουργείου και ενστόλων.
Ενδεικτικά ήταν όσα είπε το βράδυ της Τετάρτης σε εκπομπή της ΕΡΤ ο κ. Τόσκας όταν κατηγόρησε ανοιχτά τους συνδικαλιστές για «επιπολαιότητες» και για «εργολαβικές παρεμβάσεις».
«Υπάρχουν συνδικαλιστές που κατά καιρούς κάνουν τους νομικούς και τους προστάτες των θεσμών. Η δουλειά τους είναι άλλη και καλό είναι να μην πέφτουν σε λάθη αστεία και επιπολαιότητες έξω απο κάθε θεσμική ιδιότητα. Να σταματήσουν αυτές τις παρεμβάσεις, που μερικές φορές μπορεί να είναι εργολαβικές» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τόσκας.
Είχε προηγηθεί η δήλωση του προέδρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων Γρηγόρη Γερακαράκου ότι «είναι άδικο να τα ρίχνουμε στους αστυνομικούς. Ο κ. Τόσκας στέλνει το μήνυμα της ανοχής».

Δεν υπάρχουν σχόλια: