slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Γ. Τσολάκης: Από τις αρχές Απρίλη ξεκινά στη Νάξο η ανακύκλωση υλικών συσκευασίας

Ο Γιάννης Τσολάκης
(Φωτογραφία: Cyclades Voice)
"Θεωρώ ότι είναι ένα σημαντικό και κομβικό σημείο όσον αφορά την πορεία της ανακύκλωσης στο νησί, αφού αναμένεται επιτέλους ένας ολοκληρωμένος σχεδιασμός και για μείωση κόστους, αλλά και καλύτερη παρουσία…. Χαρακτηριστικό είναι ότι υπάρχουν κάδοι που έχουν να μετακινηθούν ακόμη και 20 χρόνια", ανέφερε ο Γιάννης Τσολάκης, εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος για την ανακύκλωση και την αποκομιδή απορριμμάτων, μιλώντας στη Δανάη Μαύρου και στην εκπομπή «Εκατέρωθεν» στον Aegean Voice 107.5. «Πιλοτικά θα έχουμε μία τοποθέτηση μπλε κάδων σε επιλεγμένα σημεία έως τέλος Μαρτίου, ενώ παράλληλα εκπονείται η μελέτη για την επαναχωροθέτηση όλων των κάδων, πρόσθεσε, τονίζοντας ότι ανακύκλωση στη Νάξο γίνεται, παρουσιάζοντας και τα σχετικά στοιχεία...
Όπως υποστήριξε ο Γιάννης Τσολάκης, «από αρχές Απριλίου θα έχουμε κανονική λειτουργία της ανακύκλωσης και την επόμενη Τετάρτη θα έχουμε την άδεια του φορτηγού αυτοκινήτου για την μεταφορά των ανακυκλώσιμων»..

Η κατανομή των κάδων θα γίνει αναλογικά στα χωριά και στην πόλη της Νάξου, σημείωσε.

Στην ερώτηση γιατί δεν γίνεται ο διαχωρισμός στην πηγή, ο κ. Τσολάκης, απάντησε: «Έχουμε συμφωνία με την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης και θα ακολουθήσουμε αυτόν τον τρόπο, αφού και όπου γινόταν διαχωρισμός στο σπίτι, όλα τα είδη έμπαιναν τελικά σε ένα όχημα αποκομιδής, οπότε όλα, σύμμεικτα, κατέληγαν στο ίδια σημείο… Θα πάμε μόνο στον μπλε κάδο. Αυτή τη στιγμή 320 δήμοι έχουν συμβληθεί με την Ελληνική Εταιρεία Ανακύκλωσης και χρησιμοποιούν μπλε κάδους. Μέσω του ΚΔΑΥ θα γίνεται ο διαχωρισμός…»

Σχετικά με τη δέσμευση του δημάρχου για αναβάμιση του ΧΥΤΑ σε ΧΥΤΥ, ο κ. Τσολάκης ανέφερε ότι ο αρμόδιος αντιδήμαρχος ολοκληρώνει τη πρόταση όσον αφορά την αναβάθμιση του ΧΥΤΑ σε ΧΥΤΥ μέσω κατάθεσης μελέτης.

Ενόψει της καλοκαιρινής περιόδου, ο κ. Τσολάκης ανέφερε ότι υπάρχει μείωση του φαινομένου εναπόθεσης μπάζων και άλλων αντικεμένων με βάση τα στοιχεία που έχει στα χέρια του, αλλά παρατηρεί ακόμη να δημιουργούνται μικρές χωματερές, ελπίζει όμως ότι η περσινή εικόνα δεν θα επαναληφθεί. Απευθυνόμενος στους επαγγελματίες ζήτησε να είναι πιο προσεκτικοί και να σεβονται κυρίως τον εαυτό τους από τη στιγμή που εκείνοι είναι που αποτελούν τη βιτρίνα του τουρισμού μας.

Σχετικά με το θέμα της ενημέρωσης πόρτα - πόρτα και των μαθητών στα σχολεία, ο Γιάννης Τσολάκης ανέφερε ότι ήρθε σε επικοινωνία με την εταιρεία και μόλις παραληφθεί το ενημερωτικό υλικό θα προχωρήσει και η σχετική ενημέρωση.

Μάλιστα, στα σχολεία θα τοποθετηθούν κάδοι τεσσάρων ρευμάτων, ώστε να ξεκινήσει η σχετική με την ανακύκλωση παιδεία από τα μικρά παιδιά…

Στις Μικρές Κυκλάδες θα τοποθετηθεί από ένας ειδικός κάδος - "περίπτερο"που θα καλύπτει όλες τις ανάγκες μέσα στον ίδιο χώρο. 

Στο ερώτημα αν μεταφέρονται μπάζα στο ΧΥΤΑ, ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος για την ανακύκλωση και την αποκομιδή των απορριμμάτων, διαβεβαίωσε ότι στο πλαίσιο προστασίας του ΧΥΤΑ δεν πηγαίνει κανένα ογκώδες αντικείμενο.

Ο Γιάννης Τσολάκης, επισήμανε ακόμη, ότι ανακύκλωση γίνεται ήδη στη Νάξο και παρουσίασε τα σχετικά στοιχεία ανά κατηγορία, που έχουν μεταφερθεί από τη Νάξο:
 Ακούστε αναλυτικά τι είπε ο Γιάννης Τσολάκης


Newsroom Cyclades Voice

Δεν υπάρχουν σχόλια: