slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Άγριο ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΞΥΛΟ και τραυματισμοί σε επεισόδια έξω από συμβολαιογραφικά γραφεία [εικόνες & βίντεο]



Γ
Μεγάλη ένταση, με ξύλο, χημικά και τραυματισμούς επικράτησε σήμερα το μεσημέρι έξω από συμβολαιογραφικό γραφείο στην Αθήνα, μεταξύ ΜΑΤ και διαδηλωτών.

Στο σημείο είχαν συγκεντρωθεί μέλη της Λαϊκής Ενότητας και του κινήματος «Δεν πληρώνω» προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τη διενέργεια των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών. Ενας ένοικος του κτιρίου, όπου στεγάζεται το συμβολαιογραφείο, θέλησε να μπει στην πολυκατοικία. Οι αστυνομικοί του απαγόρευσαν την είσοδο και τότε επιτέθηκαν στους αστυνομικούς οι συγκεντρωμένοι. Για να ηρεμήσουν τα πνεύματα έπρεπε να κατέβει η σύζυγός του, ώστε να επιβεβαιώσει ότι πρόκειται για ένοικο.
Νωρίτερα, μέλη του ΠΑΜΕ απέκλεισαν συμβολαιογραφικό γραφείο σε κτήριο της Σταδίου πραγματοποίησαν δεκάδες μέλη του ΠΑΜΕ στο πλαίσιο των διαμαρτυριών για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς. Οι διαδηλωτές φωνάζουν, μεταξύ άλλων, «κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη» και «εμπρός λαέ ξεσηκωμός, κάτω τα χέρια απ’ του λαού του βιός».
Η ΛΑΕ για την επίθεση 
Για «απρόκλητη βία, χημικά και αστυνομική καταστολή ενάντια στους διαδηλωτές της ΛΑΕ και του κινήματος κατά των πλειστηριασμών», κάνει λόγο σε σημερινή ανακοίνωσή της η Λαϊκή Ενότητα. Στην ανακοίνωση υπογραμμίζεται πως «με εντολή της κυβέρνησης Τσίπρα-Καμμένου και σε συνεργασία με τον επίορκο πρόεδρο των συμβολαιογράφων της Αθήνας, κ. Ρούσκα, οι δυνάμεις καταστολής ξεπέρασαν και σήμερα κάθε όριο αυταρχισμού. Όχι μόνο απώθησαν τους διαδηλωτές που διαμαρτύρονταν για πλειστηριασμό πρώτης κατοικίας σε συμβολαιογραφείο της οδού Καποδιστρίου 18, αλλά έριξαν και χημικά σε στενό δρόμο τα οποία προκάλεσαν έντονα αναπνευστικά προβλήματα στους διαδηλωτές με αποτέλεσμα να τραυματιστούν τρεις διαδηλωτές, ο Άλκης Αντωνιάδης και ο Κώστας Σερεβέτας, στελέχη της ΛΑΕ, και η Δέσποινα Θανοπούλου, μέλος του κινήματος κατά των πλειστηριασμών». Η ανακοίνωση καταλήγει τονίζοντας πως «η βία και ο αυταρχισμός όμως δεν μπορούν να σταματήσουν τους διαδηλωτές, οι οποίοι αγωνίζονται και θα συνεχίζουν να αγωνίζονται κατά της αρπαγής της λαϊκής περιούσιας και η ΛΑΕ θα παραμείνει στην πρώτη γραμμή αυτού του αγώνα»











Επεισόδια και στην Θεσσαλονίκη
Την ίδια στιγμή τεταμένη παραμένει η κατάσταση έξω από συμβολαιογραφικό γραφείο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.
Μέλη του Συντονισμού Συλλογικοτήτων ενάντια στους πλειστηριασμούς ζήτησαν, αντιπροσωπεία τους να περάσει προκειμένου να επιδώσει ψήφισμα.
H Αστυνομία αρνήθηκε και ακολούθησε νέος γύρος έντασης. Διαδηλωτές προσπάθησαν ξανά να εισέλθουν στο κτίριο, ωστόσο διμοιρίες των ΜΑΤ που βρίσκονται στο σημείο χρησιμοποιώντας τις ασπίδες τους αλλά και κάνοντας περιορισμένη χρήση χημικών τους απώθησαν.
Από τις συγκρούσεις τραυματίστηκε ελαφρά ένας διαδηλωτής.
Λίγο αργότερα η συμβολαιογράφος δέχθηκε να συναντήσει μια τετραμελής αντιπροσωπεία των διαδηλωτών, ωστόσο οι ίδιοι αρνήθηκαν να ανέβουν τονίζοντας ότι ήθελαν να καθορίσουν αυτοί τους όρους συνάντησης.
Τα μέλη του Συντονισμού παραμένουν έξω από το κτίριο φωνάζοντας συνθήματα κατά των πλειστηριασμών, ενώ στο σημείο βρίσκονται και μέλη του ΠΑΜΕ.


Γ


Δεν υπάρχουν σχόλια: