slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Έκλεψε την παράσταση το Ναξιώτικο Καρναβάλι



Η αυλαία της Ναξιώτικης αποκριάς έπεσε σήμερα με τους καρναβαλιστές να ξεφαντώνουν, σε μια παρέλαση με ευφάνταστα άρματα και στολές. Περισσότεροι από 700 καρναβαλιστές προσέφεραν πλούσιο θέαμα στους επισκέπτες που παρακολούθησαν το Ναξιώτικο Καρναβάλι, το οποίο ήταν αποτέλεσμα της συλλογικής και κυρίως εθελοντικής προσπάθειας όσων εργάστηκαν εντατικά επί δύο μήνες, για να φέρουν εις πέρας το εγχείρημα αυτό.http://naxiotypia.gr/index.php/main/politismos/1286-eklece-thn-parastasi-to-naxiotiko-karnavali

Δεκατέσσερις ομάδες παρέλασαν μπροστά σε εκατοντάδες θεατές, αποσπώντας το θερμό τους χειροκρότημα. Εξαιρετική ήταν και η παρουσίαση του Καρναβαλιού, από τον Μανόλη Λυκουρόπουλο και τη Τζένη Δαρδάγου.

   
 

   
Η Εσμεράλδα στη Χώρα των θαυμάτων
Παιδιά, γονείς και φίλοι του παιδικού σταθμού "Ουράνιο Τόξο" άνοιξαν την πομπή του καρναβαλιού! Ο βρεφονηπιακός σταθμός της Μαρίας Κοντοπίδη έδωσε κι φέτος το παρόν στο Ναξιώτικο Καρναβάλι με θέμα: "Η Εσμεράλντα στην αυλή των θαυμάτων". Μια κεφάτη ομάδα από γονείς, παιδιά και φίλους του παιδικού σταθμού, ντυμένοι Εσμεράλντες και γελωτοποιοί, σκόρπισαν κέφι και χαρά στο καρναβάλι. 
 
 
 


Και ζήσαν αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα!
Η Λέσχη Βιβλίου "Ο Μικρός Πρίγκιπας" του συλλόγου Σαγκρίου "ΠΝΟΕΣ", τον 5ο χρόνο λειτουργίας της, αποφάσισε να βγάλει τους ήρωες των βιβλίων της μια βόλτα στη Χώρα… Έτσι, παρέλασε ο Μικρός Πρίγκιπας, παρέα με τον Ευτυχισμένο Πρίγκιπα, την Αλίκη από τη Χώρα των Θαυμάτων, καλεσμένη στου Κουτρούλη τον γάμο και τον Δον Κιχώτη να περιπλανιέται Χίλιες και Μία Νύχτες αναζητώντας την Δουλτσινέα του…
 


Χρωματίζοντας τη γκρίζα ζωή μας
Η ομάδα «Εύθυμοι Ναξιώτες» παρέλασαν ντυμένοι σε γκρι και κόκκινες αποχρώσεις, με θέμα: «Χρωματίζοντας τη γκρίζα ζωή μας». Οι "Εύθυμοι Ναξιώτες" αποφάσισαν να διώξουν το γκρι χρώμα που απλώνεται στις ψυχές, προσθέτοντας κόκκινο χρώμα, που συμβολίζει τη δράση, την ενεργητικότητα αλλά και την αγάπη.
 
 


Peter Pan
Η ομάδα της κλόουν Μαριλού, για τρίτη χρονιά λαμβάνει μέρος στο καρναβάλι. Ήρθε από τη Χώρα του Κα-ποτε, για να μας θυμίσει ότι μπορούμε να παραμένουμε παιδιά, με σύμμαχο την αισιοδοξία και την παιδικότητα.
 
 
 


Cow Boys
Από τη μακρινή Αμερική κατέφτασαν οι αυθεντικοί πιστολέρος, ελπίζοντας όλοι να μη ζητήσουν κι αυτοί καμία βραχονησίδα… Από την ομάδα της κλόουν Μαριλου!
 
  

 Βικινγκς
Απόβαση στη Νάξο έκαναν και οι Βικινγκς από τη μακρινή και παγωμένη Νορβηγία! Έμαθαν κι αυτοί ότι πωλείται η Ελλάδα μας και ξύπνησαν να διεκδικήσουν εδάφη, φαίνεται…
 
 
  
 

Δράκος
Το γλυπτό του Σπύρου Χατζή, μοιάζει να ήρθε από το μακρινό παρελθόν, για να παρελάσει μπροστά στους εκατοντάδες θεατές
 
 

Νεάντερταλ
Η παρέα της Σοφίας Χάλκου και του Σπυρου Χατζή, πρωτοπόρησαν και πάλι, με το άρμα των Νεάντερταλ 
 
 

Ice age
H αναβίωση του παρελθόντος συνεχίστηκε με την εποχή των παγετώνων. Μαμούθ στην παραλία της Νάξου, με τη συμμετοχή των μαθητών του Α δημοτικού σχολείου!!!
 
 
  

Ring
Η σχολή μαχητικών αθλημάτων Fight Academy Pasoulas Team Μικροί και μεγάλοι αθλητές πάνω στο ρινγκ.. Θαυμάστε την τεχνική… την δύναμη… τη μαχητικότητα!! Απολαύστε έναν αγώνα kick boxing απ’ τους μικρούς μας αθλητές…. Pasoulas Team… One Team One Family
 

 Survivor
Τα παιδιά του α΄γυμνασίου σε νέες περιπέτειες!!  Αναβίωση του τηλεοτπικού παιχνιδιού
Μέρος της επικαιρότητας κι αυτό!
 
 

Μαινάδες
Γνωστές και μη εξαιρετέες…. Μόνιμοι σύντροφοι του ναξιώτικου καρναβαλιού, από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα
 


Halliwood
Χωρίς λόγια...
 
 
 
 

Άλογα χίπις
Οι αμαζόνες της Νάξου, που πάντα τιμουν το καρναβάλι με τη συμμετοχή τους
 


        

Δεν υπάρχουν σχόλια: