slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

ΠΥΡΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΩΝ ΧΕΙΡΙΣΜΩΝ Ανώτατη πηγή ΝΔ: Εκτός από ποινικοποίηση έχουμε Πολωνοποίηση της πολιτικής ζωής



Επίθεση στην κυβέρνηση για απουσία διάκρισης των εξουσιών και έλλειψη κράτους δικαίου, με αφορμή την υπόθεση Novartis εξαπολύει ανώτατη πηγή της ΝΔ.


«Η ποινικοποίηση της πολιτικής ζωής είναι δεδομένη τώρα ομως έχουμε και «Πολωνοποίηση». Είναι ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Ευρώπη, οταν δεν έχουμε διάκριση των εξουσιών δεν έχουμε κράτος δικαίου», τόνισε η ανώτατη πηγή της ΝΔ.

Μαξίμου: Επιβεβαιώνουν τον πανικό τους

Απαντώντας στα όσα είπε η κορυφαία πηγή της ΝΔ, το μέγαρο Μαξίμου σχολίασε σε non paper:

«Οι αναφορές σε «πολωνοποίηση», σχέδια εξόντωσης, σκευωρίες και «κουκουλοφόρους» μάρτυρες μοναδικό στόχο έχουν τον εκφοβισμό της Δικαιοσύνης και των θεσμών. Το μόνο όμως που καταφέρνουν είναι να επιβεβαιώνουν τον πανικό τους και να αυτοεξευτελίζονται».

Τι έγινε στην Πολωνία με την δικαιοσύνη

Στην Πολωνία, η συντηρητική κυβέρνηση Ντούντα παραβιάζει απροκάλυπτα την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης, αφού θα μπορεί να ορίζει τη σύνθεση του Ανώτατου Δικαστηρίου και τα υποψήφια μέλη της. Ηδη έχουν πραγματοποιηθεί στη χώρα μαζικές διαδηλώσεις και γίνεται λόγος για «πραξικόπημα».
Η Κομισιόν αποφάσισε να ξεκινήσει την διαδικασία επιβολής κυρώσεων στην Πολωνία, που μπορεί να οδηγήσει στην αφαίρεση δικαιώματος ψήφου στην ΕΕ, μετά την άρνηση της Βαρσοβίας να αποσύρει τις παρεμβάσεις στο τομέα της δικαιοσύνης..
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή «αποφάσισε ότι υπάρχει σαφής κίνδυνος κατάφωρης παραβίασης του κράτους δικαίου στην Πολωνία» και κατά συνέπεια ενεργοποιείται το άρθρο 7 της ευρωπαϊκής συνθήκης, αναφέρεται στην ανακοίνωση της Επιτροπής.
Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία της ΕΕ που γίνεται επίκληση του άρθρου 7 της Ευρωπαϊκής Συνθήκης κατά κράτους μέλους.

ΝΔ: Βρώμικη επιχείρηση της κυβέρνησης η Novartis

Στην αξιωματική αντιπολίτευση εκτιμούν ότι η υπόθεση Novartis είναι μια «βρώμικη επιχείρηση» σπίλωσης των πολιτικών αντιπάλων την οποία στήνει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για να διαμορφώσει το προεκλογικό τοπίο.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει ζητήσει την «άμεση διαλεύκανση της υπόθεσης της Novartis. Όλα να έρθουν στο φως. Αλλά χωρίς κουκούλες» και πρόσθεσε «Δεν πρόκειται να δεχθώ να συκοφαντείται μια ολόκληρη Παράταξη, αλλά και να σύρεται στη λάσπη ο δημόσιος βίος της χώρας από τρεις κουκουλοφόρους χωρίς ονοματεπώνυμο».

Για τον κ. Μητσοτάκη, με τους χειρισμούς της κυβέρνησης στην υπόθεση Novartis απειλείται η δημοκρατική νομιμότητα και η ανεξαρτησία των θεσμών.

«Όμως σε μια Δημοκρατία -και η Ελλάδα παραμένει Δημοκρατική Πολιτεία- καμία Κυβέρνηση δεν μπορεί να γίνει καθεστώς. Ο ελληνικός λαός παραμένει κυρίαρχος. Και το Σύνταγμα είναι ασπίδα νομιμότητας και ομαλότητας. Και όσοι μετέχουν σε αυτή τη βρώμικη επιχείρηση, να ξέρουν ότι θα λογοδοτήσουν σύντομα ενώπιον του ελληνικού Λαού, αλλά και της ελληνικής Δικαιοσύνης. Και, όπως μας έχει διδάξει η Ιστορία αυτού του τόπου, οι δημοκρατικοί θεσμοί είναι πολύ πιο ισχυροί από αυτούς που επιδιώκουν να τους υπονομεύσουν. Το Κράτος Δικαίου πάντα επιβάλλεται στο παρακράτος. Και είμαι απολύτως βέβαιος ότι αυτό θα συμβεί και αυτή τη φορά» δήλωσε την Τετάρτη, 7 Φεβρουαρίου.



Πηγή: Ανώτατη πηγή ΝΔ: Εκτός από ποινικοποίηση έχουμε Πολωνοποίηση της πολιτικής ζωής | iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: