slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Εγκαινιάστηκε το ΚΔΑΠ ΜΕΑ


Εγκαινιάστηκε χθες το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Ατόμων με αναπηρίες, το οποίο φιλοξενεί παιδιά και ενήλικες με αναπηρίες στον Άγιο Θαλλέλαιο, από την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων. Τα εγκαίνια τέλεσε ο Μητροπολίτης Παροναξίας κκ Καλλίνικος, ο οποίος και ευλόγησε και τη Βασιλόπιτα.

Το ΚΔΑΠ ΜΕΑ ξεκίνησε να λειτουργεί τον Αύγουστο του 2017, με 13 παιδιά και ενήλικες να απασχολούνται καθημερινά από το μεσημέρι έως το βράδυ. Η νεοσύστατη δομή απασχολεί έξι άτομα ως προσωπικό και παρέχει στήριξη και απασχόληση στους ωφελούμενους.

Στη σύντομη ομιλία του, ο Δήμαρχος Μανόλης Μαργαρίτης αναφέρθηκε στις κοινωνικές δομές που λειτουργούν στο Δήμο (Κοινωνικό Παντοπωλείο, Κοινωνικό Φαρμακείο, Κέντρο Κοινότητας) ενώ από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης Βαγγέλης Παντελιάς για την υλοποίηση του έργου ευχαρίστησε τη Θέα Παρτσινέβελου και την Κοινωνική Λειτουργό της Περιφέρεια Μόσχα Βερνίκου, η οποία τόνισε την αναγκαιότητα του έργου αυτού και επισήμανε ότι θα πρέπει συνεχώς να επεκτείνεται.

Παρόντες στην τελετή εγκαινίων ήταν ο Δήμαρχος Μανόλης Μαργαρίτης, ο οποίος στη σύντομη ομιλία του αναφέρθηκε στο κοινωνικό πρόσωπο του Δήμου και στις Κοινωνικές δομές που λειτουργούν στη Νάξο, ο πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης Βαγγέλης Παντελιάς, ο αντιδήμαρχος Νίκος Σιδερής, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Φώτης Μαυρομάτης, η Κοινωνική Λειτουργός της Περιφέρειας Μόσχα Βερνίκου, οι πρόεδροι των Μελάνων, του Χαλκείου και της Μονής, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Αργύρης Ανεβλαβής και Γιάννης Τσολάκης, ο Σχολικός Σύμβουλος Κώστας Κλουβάτος, ο Διευθυντής του 1ου Γυμνασίου Στράτος Φουτάκογλου, το προσωπικό που εργάζεται στο ΚΔΑΠ ΜΕΑ, καθώς και αρκετοί γονείς και παιδιά από τις Μέλανες.



























Δεν υπάρχουν σχόλια: