slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Στη Νάξο και στο Φιλώτι ολοκληρώθηκε η τριετής ενημερωτική εκστρατεία HELMEPA-Lloyd’s Register Foundation


Στις Κυκλάδες και συγκεκριμένα στο Φιλώτι της Νάξου ολοκληρώθηκε την Πέμπτη 23 Νοεμβρίου, με Σεμινάριο για εκπαιδευτικούς, η «Εκστρατεία Ενημέρωσης της Εκπαιδευτικής Κοινότητας και του Ευρύτερου Κοινού για το Θαλάσσιο Περιβάλλον, τη Ναυτιλία και τις Επιστήμες».
Την Εκστρατεία πραγματοποίησε η HELMEPA μεταξύ 2014 και....2017 σε 14 περιοχές της Ελλάδας, με την υποστήριξη του Βρετανικού κοινωφελούς Ιδρύματος Lloyd’s Register Foundation (LRF)*. Συνολικά, περισσότεροι από 14.000 μαθητές και 900 εκπαιδευτικοί επισκέφθηκαν με δαπάνες της Εκστρατείας την κινητή Έκθεση που λειτούργησε για 200 ημέρες στις 14 περιοχές. Ακόμη, 400 εκπαιδευτικοί παρακολούθησαν επιμορφωτικά σεμινάρια, ενώ έγιναν πολλές εθελοντικές δράσεις σε συνεργασία με τοπικούς φορείς.



Εκτός από την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση μικρών και μεγάλων, στόχος αυτής της πρωτοβουλίας ήταν να προσφέρει επιστημονική πληροφόρηση στις θεματικές ενότητες της Εκστρατείας σε μαθητές και εκπαιδευτικούς της Ελληνικής περιφέρειας και να εμπνεύσει τους μαθητές να ασχοληθούν με τις επιστήμες, τη μηχανική και τις νέες τεχνολογίες που υπάρχουν στην υπηρεσία της κοινωνίας και του περιβάλλοντος.


Στη Νάξο, την περιβαλλοντική έκθεση που λειτούργησε για 8 ημέρες στο Πνευματικό Κέντρο στο Φιλώτι επισκέφθηκαν συνολικά 1.050 μαθητέςόλων των Δημοτικών Σχολείων και Γυμνασίων του νησιού. Επιπλέον, στο Σεμινάριο με θέμα «Θάλασσα και Άνθρωπος: Διασφαλίζοντας ένα Βιώσιμο Μέλλον» που πραγματοποιήθηκε στον ίδιο χώρο, οι συμμετέχοντες εκπαιδευτικοί ενημερώθηκαν για πρόσφατες επιστημονικές εξελίξεις και έγιναν μέλη του «Δικτύου Εθελοντών Εκπαιδευτικών για το Θαλάσσιο Περιβάλλον».



Η HELMEPA ευχαριστεί το Σύλλογο Φιλωτιτών Νάξου-Βιβλιοθήκη Ανωμερίτη για τη φιλοξενία της Έκθεσης, το Δήμο Νάξου που έθεσε την Εκστρατεία υπό την αιγίδα του και συνέδραμε στον προγραμματισμό των επισκέψεων σχολείων στην Έκθεση, τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κυκλάδων για τη συνεργασία καθώς και τους μαθητές και εκπαιδευτικούς του Φιλωτίου και όλης της Νάξου που με τη θερμή τους ανταπόκριση στα μηνύματα της Εκστρατείας, μας γεμίζουν ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΦΙΛΩΤΙΤΩΝ
1050 μαθητές και 130 δάσκαλοι και καθηγητές επισκέφθηκαν την έκθεση της ΗELMEPA για το θαλασσινό περιβάλλον στο Πολιτιστικό Κέντρο του Συλλόγου Φιλωτιτών Νάξου-Βιβλιοθήκη Ανωμερίτη και παρακολούθησαν τις ενημερωτικές εκδηλώσεις. Για το θέμα αυτό η ΗELMEPA εξέδωσε ανακοίνωση.

Ο Σύλλογος Φιλωτιτών και η Βιβλιοθήκη Ανωμερίτη θέλουν να ευχαριστήσουν ιδιαίτερα όλους τους συντελεστές της πετυχημένης αυτής εκδήλωσης στη Νάξο και ιδιαίτερα τον Διευθυντή κ. Άρη Γρατσία και τους εκπαιδευτικούς του Δημοτικού Σχολείου, το Διευθυντή της παιδικής HELMEPA κ. Κώστα Τριανταφύλλου, τον Πρόεδρο του Α.Μ.Σ. κ. Γιάννη Ψαρρά, το Σύλλογο Γυναικών Φιλωτίου, τον κ. Νικόλαο Εμμ. Γρατσία και τον κ Βασίλη Τσακωνιάτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: