slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Ενδιαφέρον Λεονταρίτη για Δήμου Σύρου-Ερμούπολης ;;


Μπορεί να απέχουμε περίπου δύο χρόνια από τις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές αλλά φαίνεται πως οι ζυμώσεις έχουν ήδη ξεκινήσει. Οι νυν αιρετοί μετρούν τις δυνάμεις τους ενώ επίδοξοι ενδιαφερόμενοι βολιδοσκοπούν συμμάχους και αντιπάλους εν όψει μιας εκλογικής αναμέτρησης που σίγουρα αναμένεται ενδιαφέρουσα.
Σύμφωνα με φήμες ωστόσο, το μεγαλύτερο ενδιαφέρον θα παρουσιάσει ο δήμος της πρωτεύουσας του νομού Σύρου, καθώς φαίνεται να αναπτύσσεται έντονη κινητικότητα από τον νυν χωρικό αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων, Γ. Λεονταρίτη.
Προς αυτό το ενδεχόμενο συντείνουν και οι ενέργειες του τον τελευταίο χρόνο, αφού το επίκεντρο της ατζέντας του μοιάζει να έχει έντονο συριανό άρωμα. Δεν είναι λίγοι που πιστεύουν ότι κάθε άλλο παρά τυχαία ήταν η επιλογή του να κάνει σημαία της θητείας του τις προσπάθειες για προσέλκυση επενδύσεων από το Χόλυγουντ στην κυκλαδική πρωτεύουσα. Επιπλέον, οι κινήσεις του τόσο στο ζήτημα της έδρας της πολυτεχνικής σχολής του Πανεπιστημίου Αιγαίου όσο και του Νεωρίου λέγεται πως επέφεραν ρήγμα στις σχέσεις του με την νυν δημοτική αρχή, όπως παρατήρησε στην πρόσφατη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου ο δημοτικός σύμβουλος Π. Χρυσαφίδης, με την τελευταία να τις θεωρεί άκομψη απόπειρα καπελώματος.
Μια πιθανή επιστροφή Λεονταρίτη στον α' βαθμό αυτοδιοίκησης δεν θα έπρεπε βέβαια να ξενίσει ιδιαίτερα, αφού ο δήμος Ερμούπολης του είναι γνώριμος από παλιά. Έχοντας υπάρξει για ένα μικρό χρονικό διάστημα αντιδήμαρχος του Γ. Δεκαβάλλα, έθεσε υποψηφιότητα για τον δημαρχιακό θώκο δύο φορές χωρίς όμως επιτυχία, πριν μεταπηδήσει στον β' αυτοδιοικητικό βαθμό με την επίσης ανεπιτυχή υποψηφιότητα του για την Νομαρχία Κυκλάδων το 2006.
Παρ' όλα αυτά, τα ερωτήματα παραμένουν πολλά αφού ο κ. Λεονταρίτης είναι εκλεγμένος αντιπεριφεριάρχης Κυκλάδων και μια υποψηφιότητα του σε έναν χώρο από τον οποίο έχει μείνει μακριά εδώ και δύο περίπου δεκαετίες θα θεωρούταν παρακινδυνευμένη. Επίσης άγνωστες παραμένουν οι προθέσεις της πρώην προέδρου του ΔΣ Σύρου-Ερμούπολης Μ. Καζαντζάκη, που διεγράφη πρόσφατα από τον συνδυασμό του Δημάρχου Γ. Μαραγκού μετά την ανοιχτή ρήξη που είχε επέλθει μεταξύ τους τον Φεβρουάριο του 2016. Η κ. Καζαντζάκη έχει μάλιστα δηλώσει ότι θα είναι παρούσα στις εκλογές του 2019. Ωστόσο είναι ακόμη πολύ νωρίς για να προδικάσουμε το οτιδήποτε, πολλώ δε μάλλον εφόσον η κ. Καζαντζάκη προς το παρόν επιλέγει να κρατά κλειστά τα χαρτιά της.
Τέλος, σε μια ενδεχόμενη κάθοδο του κ. Λεονταρίτη, με ενδιαφέρον αναμένεται η στάση της Νέας Δημοκρατίας, στον χώρο της οποίας ανήκει. Θα του δώσει επίσημα χρίσμα, θα στηρίξει κάποιον άλλον συνδυασμό ή θα επιλέξει θέση ουδετερότητας, όπως έπραξε στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές;
Όποια και να είναι η εξέλιξη, το μόνο σίγουρο είναι ότι όσο πλησιάζουμε προς το 2019, τα σενάρια υποψηφιοτήτων θα δίνουν και θα παίρνουν, η ένταση μεταξύ πιθανών διεκδικητών θα ανεβαίνει κατακόρυφα και τα τηλέφωνα προς πιθανούς υποψηφίους δε θα σταματούν να χτυπάνε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: