slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

"Οι άσσοι του γηπέδου" σήμερα στο θέατρο Καμπανέλλη!


Η ταινία ΟΙ ΑΣΣΟΙ ΤΟΥ ΓΗΠΕΔΟΥ σε σκηνοθεσία του Βασίλη Γεωργιάδη και σε σενάριο του Ιάκωβου Καμπανέλλη θα προβληθεί σήμερα στο θεατρικό Μουσείο της Γρόττας στις 21:00, στο πλαίσιο των καλοκαιρινών εκδηλώσεων 2017 και της προβολής των κινηματογραφικών ταινιών στις οποίες ο Ιάκωβος Καμπανέλλης έχει γράψει το σενάριο ή τις έχει σκηνοθετήσει ή είναι βασισμένες σε θεατρικά έργα του.

Η ταινία ΟΙ ΑΣΣΟΙ ΤΟΥ ΓΗΠΕΔΟΥ προβλήθηκε για πρώτη φορά το 1956 ενώ σαράντα χρόνια αργότερα, κυκλοφόρησε σε επανέκδοση με τον τίτλο Κυριακάτικοι ήρωες.

Χαρακτηριστικό της ταινίας είναι ότι για τους πρωταγωνιστικούς ρόλους προτιμήθηκαν ποδοσφαιριστές της εποχής, οι οποίοι υποδύονται τους εαυτούς τους. Σε πρώτο πλάνο βλέπουμε τους Ανδρέα Μουράτη, Κώστα Λινοξυλάκη, Στάθη Μανταζόλη, Λάκη Πετρόπουλο και Κώστα Πούλη να ξεδιπλώνουν εκτός από τις ποδοσφαιρικές και τις υποκριτικές τους ικανότητες.

Στην ταινία εμφανίζονται ακόμα οι σκηνοθέτες Γιώργος Τζαβέλλας και Μιχάλης Κακογιάννης, οι ηθοποιοί Θανάσης Βέγγος, Γιώργος Φούντας και Δήμος Σταρένιος, Γιώργος Καμπανέλλης και η Ιταλίδα σταρ της εποχής SilvanaPampanini.

Αφηγείται ο Ιάκωβος Καμπανέλλης.


ΥΠΟΘΕΣΗ



Η υπόθεση της ταινίας βασίζεται σε ένα αληθινό περιστατικό που συνέβη το 1953, όταν έπειτα από έναν αγώνα της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου, η ομοσπονδία απέβαλλε έναν ποδοσφαιριστή και οι συμπαίκτες του αρνήθηκαν να συμμετάσχουν στον επόμενο αγώνα. Παράλληλα καταγράφεται η ζωή των πρωταγωνιστών, πριν και μετά τα γεγονότα και δίνεται μία εικόνα της καθημερινής ζωής εκείνης την εποχής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: