slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Αυγενάκης: «H ελληνική κοινωνία στέλνει το μήνυμα ότι ολοκληρώθηκε ο κύκλος της Κυβέρνησης του ψεύδους και της εξαπάτησης»


Ο Γραμματέας της ΠΕ ΝΔ και Βουλευτής Ηρακλείου, κ. Λευτέρης Αυγενάκης, μίλησε στον Ρ/Σ Παραπολιτικά 90.1 Fm, με τους δημοσιογράφους Γιάννη Κουρτάκη και Παναγιώτη Τζένο, αναφορικά με το ενδεχόμενο πρόωρης προσφυγής στις κάλπες, την δημοκοπική υπεροχή του Κόμματος, την πορεία της β’ αξιολόγησης και τη συζήτηση για επιστροφή της χώρας σε εθνικό νόμισμα.


Σε ερώτηση για το εάν πιστεύει πως η Κυβέρνηση θα πάει σε πρόωρες εκλογές δεδομένης της δημοκοπικής υπεροχής της ΝΔ που φαίνεται να αποκτά ακόμα και αυτοδυναμία, ο κ. Αυγενάκης απάντησε πως: «Η ελληνική κοινωνία στέλνει το μήνυμα ότι έχει ολοκληρωθεί ο κύκλος της σημερινής Κυβέρνησης που συνοδεύεται από ψέματα, εξαπάτηση και ωμή εξουσία».

Για τη δημοσκόπηση της Μέτρον Ανάλυσις, τόνισε ότι: «είναι εξαιρετικά δύσκολο να μπούμε στη λογική της σημερινής κυβέρνησης», ενώ υπογράμμισε πως η ΝΔ ζητά εκλογές επειδή όσο περνά ο χρόνος και δεν ολοκληρώνεται η αξιολόγηση μειώνεται ο χρόνος που θα έχει η επόμενη κυβέρνηση να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις που έχουν αναλάβει Τσίπρας-Καμμένος. Χαρακτηριστικά δήλωσε: «Ζητάμε άμεσα εκλογές διότι είναι ανίκανοι και επικίνδυνοι για τη χώρα! Κάθε μέρα που περνά αυξάνεται ο λογαριασμός για τον λαό».

Επιπλέον ο κ. Αυγενάκης σημείωσε πως: «εφόσον αναλάβει η ΝΔ την διακυβέρνηση μετά από ένα χρόνο θα έχει ελάχιστο χρόνο να «τρέξει» αυτά που έχει δεσμευτεί η προηγούμενη κυβέρνηση».

Ακόμη, ο Γραμματέας της ΝΔ ανέφερε πως: «το πρόγραμμα του Κόμματος, η «Συμφωνία Αλήθειας», που παρουσίασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη ΔΕΘ είναι απολύτως μετρημένο και εφαρμόσιμο ακόμα και σήμερα παρά τις καθυστερήσεις».

Ερωτηθείς εάν η ΝΔ ως κυβέρνηση θα υπογράψει τα μέτρα του ΣΥΡΙΖΑ, απάντησε πως: «συντομότατα θα πρέπει να κλείσει η αξιολόγηση και να γίνουν οι μεταρρυθμίσεις ώστε να δημιουργηθεί το κλίμα για να πάρει μπροστά η οικονομία», ενώ υπενθύμισε ότι: «η β’ αξιολόγηση θα έπρεπε να είχε κλείσει πέρυσι το Φεβρουάριο (…) «όσο δεν προχωρά η αξιολόγηση και όσο δεν ολοκληρώνονται οι δεσμεύσεις των κ.κ. Τσίπρα - Καμμένου σφίγγει ο κλοιός και συμπιέζεται ο χρόνος». Και προσέθεσε πως: «Έχουμε έναν Υπουργό Οικονομικών που βρίσκεται σε απόλυτη διάσταση με τον Πρωθυπουργό. Προφανώς ο κ.Τσακαλώτος σχεδιάζει την επόμενη ημέρα».

Τέλος, σε ότι αφορά τα σενάρια περί επιστροφής σε εθνικό νόμισμα δήλωσε: «Η συζήτηση για τη δραχμή μπορεί να είναι από ένα σενάριο εκβιασμού της κοινής γνώμης έως εμμονή της Κυβέρνησης. Ωστόσο, μεγάλη μερίδα του ΣΥΡΙΖΑ πιστεύει στην επιστροφή στη δραχμή».


Γραφείο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια: