slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Σοβαρά προβλήματα από την πρωτοφανή κακοκαιρία που πλήττει την Πάρο

Τα έντονα καιρικά φαινόμενα, ισχυρή βροχόπτωση συνοδευόμενη από χαλάζι, που έπληξαν και πλήττουν τις τελευταίες ώρες το νησί μας δημιούργησαν σοβαρά προβλήματα στο οδικό δίκτυο του νησιού αλλά και στην ηλεκτροδότησή του.
Όσοι δεν έχετε σοβαρό λόγο καλό θα ήταν να μην επιχειρήσετε να κυκλοφορήσετε απόψε στους δρόμους του νησιού αφού τα καιρικά φαινόμενα θα συνεχιστούν, με λιγότερη ίσως ένταση, μέχρι το πρωί.
Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε με τον Δήμαρχο Πάρου Μάρκο Κωβαίο, βρισκόταν εν κινήσει, μας ενημέρωσε ότι στο δρόμο Κώστου - Νάουσας κοντά στην Αγία Κυριακή ο ποταμός έχει ξεχειλίσει και ο
δρόμος έχει 1/2 μέτρο νερό!
Επίσης, όπως μας τόνισε, επικίνδυνη είναι η κατάσταση στην περιοχή «ΦΥΚΙΑ» στη Νάουσα αλλά και στο ποτάμι Νάουσας όπου τα νερά έχουν καλύψει το οδόστρωμα και η προσπέλαση είναι έως αδύνατη.
Πρόβλημα υπάρχει και στη Ζωοδόχο Πηγή στην παραλία Παροικιάς όπου για μια ακόμα φορά σε έντονη βροχόπτωση η πλατεία γίνεται λίμνη.
Προβλήματα υπάρχουν και στο δρόμο Παροικιάς - Λευκών όπου σε αρκετά σημεία μπάζα και πέτρες έχουν πέσει στο οδόστρωμα.
Σε ανακοίνωσή του ο Δήμος Πάρου (εδώ) σήμερα το πρωί είχε ενημερώσει για τα ακραία καιρικά φαινόμενα που «χτύπησαν» το νησί μας.
Τα μηχανήματα του Δήμου αλλά και της ΔΕΥΑΠ ήταν σε επιφυλακή και έτοιμα να επέμβουν όπου ζητηθεί βοήθεια.
Γενικά θα πρέπει να είσαστε πολύ προσεχτικοί όσοι αποφασίσετε να κυκλοφορήσετε απόψε το βράδυ στο οδικό δίκτυο της Πάρου. Και εάν το κάνετε αυτό θα πρέπει να είναι για σοβαρούς και μόνο λόγους.
Όσον αφορά τα προβλήματα στην ηλεκτροδότηση, πέρα από τη 15λεπτη διακοπή που είχε όλο το νησί αλλά και η Νάξος στη συνέχεια είχαμε και απότομες πτώσεις τάσεως ρεύματος που δημιουργούν προβλήματα στις ηλεκτρικές συσκευές, υπολογιστές κ.λ.π.
φωτο - αρχείο: Από τις καταστροφικές πλημμύρες της Πάρου το Φλεβάρη του 2003
http://www.parosin.gr/paros/koinonia-paros/767-sobara-problhmata-apo-thn-prwtofanh-kakokairia-poy-plhttei-thn-paro

Δεν υπάρχουν σχόλια: