slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Δύο Ναξιώτες στο Νομαρχιακό Συμβούλιο Κυκλάδων της Δημοκρατικής Συμπαράταξης

Η ΔΗ.ΣΥ. προχωρά στη θεσμική και οργανωτική της συγκρότηση σε τοπικό - κλαδικό/θεματικό, νομαρχιακό και περιφερειακό επίπεδο, για την αποτελεσματικότερη δράση, ενότητα και  διεύρυνση των δυνάμεών της.
Με απόφαση του Κεντρικού Συμβουλίου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης συγκροτήθηκαν τα Νομαρχιακά Συμβούλια της ΔΗ.ΣΥ. Στο νομό Κυκλάδων συμμετέχουν οι ακόλουθοι/ες:
ΜΠΑΪΛΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ(ΠΑΣΟΚ -ΣΥΡΟΣ), ΠΡΩΤΟΛΑΤΗ ΓΡΗΓΟΡΙΑ(ΠΑΣΟΚ -ΠΑΡΟΣ), ΧΑΝΙΩΤΗ ΜΑΡΟΥΣΟΥΛΑ(ΠΑΣΟΚ - ΜΥΚΟΝΟΣ), ΠΑΠΑΜΑΝΩΛΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ (ΔΗΜΑΡ -ΣΥΡΟΣ), ΒΕΡΝΙΚΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ(ΚΙΝΗΣΕΙΣ -ΝΑΞΟΣ), ΓΑΪΤΑΝΗΣ ΑΒΕΡΚΙΟΣ(ΔΗΜΑΡ-ΜΗΛΟΣ), ΓΙΑΚΟΥΜΗΣ ΙΑΚΩΒΟΣ(ΚΙΝΗΣΕΙΣ -ΝΑΞΟΣ) & ΖΟΥΛΟΥΦΟΣ ΜΙΧΑΛΗΣ(ΚΙΝΗΣΕΙΣ -ΣΥΡΟΣ).
Εν ολομελεία αποτελούνται από τον Γραμματέα και Αναπληρωτή Γραμματέα των Ν.Ε. του ΠΑΣΟΚ, το συντονιστή της ΔΗΜ.ΑΡ. και τον εκπρόσωπο των Κινήσεων Πολιτών, τα μέλη των κεντρικών επιτροπών ή των αντίστοιχων οργάνων των τριών συλλογικοτήτων και τα μέλη των Π.Σ. που προέρχονται από τον αντίστοιχο νομό.

Τα Ν.Σ. αναλαμβάνουν:
  • Την ευθύνη της δημιουργίας, παρακολούθησης, υποστήριξης και συντονισμού Δικτύου Πρωτοβουλίας ΔΗ.ΣΥ. σε κάθε πρώην Καποδιστριακό Δήμο του Νομού. Επίσης, εξετάζουν την αναγκαιότητα ή δυνατότητα ανάπτυξης Κλαδικών ή Θεματικών Δικτύων ΔΗ.ΣΥ. σε επίπεδο Νομού.
  • Τον πολιτικό σχεδιασμό και το συντονισμό υποστήριξης για την υλοποίηση όλων των πολιτικών δράσεων και εκδηλώσεων της ΔΗ.ΣΥ. σε επίπεδο Νομού.
  • Την επίλυση όλων των θεμάτων που διευκολύνουν τη διαμόρφωση πολιτικής ταυτότητας της ΔΗ.ΣΥ. και την  ενιαία λειτουργία και δράση της σε επίπεδο Νομού. 
  • Την προσέγγιση με  στελέχη του ευρύτερου προοδευτικού χώρου από Αυτοδιοίκηση, Παραγωγικούς Φορείς, Μαζικούς χώρους, Εκπαιδευτικούς & Επιστημονικούς φορείς και την κοινωνία ενεργών πολιτών, ενθαρρύνοντας τη συμμετοχή τους για την διεύρυνση και  ενίσχυση του συμπαραταξιακού σχήματος στην περιοχή ευθύνης τους.
  • Την ευθύνη επικοινωνίας και προβολής των θέσεων και των δράσεων της ΔΗ.ΣΥ. σε επίπεδο Νομού. Για το σκοπό αυτό ορίζεται μέλος του Ν.Σ. ως υπεύθυνος επικοινωνίας. Λόγω της αυξημένης σημασίας αξιοποίησης των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, δημιουργείται κατά προτεραιότητα FB σελίδα (page) σε επίπεδο Ν.Σ. για τη σύγχρονη αλληλεπίδραση τους με τους πολίτες της περιοχής ευθύνης τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: