slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Και ξαφνικά ο ΣΥΡΙΖΑ... έγινε «υπερασπιστής» της Ντόρας

Τελικά η Ελλάδα είναι η χώρα στην οποία όλα μπορούν να γίνουν και να ειπωθούν ειδικά στο πεδίο της πολιτικής.

Πώς αλλιώς να ερμηνεύσεις την σπουδή του κυβερνητικού στρατοπέδου να σχολιάσει, λαμβάνοντας μάλιστα «καθαρή» θέση, την απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη να μην συμπεριλάβει σε ένα πιθανό υπουργικό συμβούλιο υπό την προεδρία του, μέλη της οικογένειάς του. 


Μία απόφαση που έχει ως κύριο αποδέκτη την Ντόρα Μπακογιάννη. Στο πλαίσιο του λεγόμενου πολιτικού πολιτισμού θα περιμέναμε όλοι η κυβέρνηση να μείνει διακριτικά εκτός της συγκεκριμένης πολιτικής επιλογής του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αφού άπτεται και προσωπικών θεμάτων της οικογένειας Μητσοτάκη.

Ας μην ξεχνάμε ότι πέρα και πάνω από όλα έχουμε να κάνουμε με μία σχέση μεταξύ αδερφών. Φαίνεται όμως ότι όλα τα παραπάνω δε βρίσκουν πρόσφορο έδαφος στο Μέγαρο Μαξίμου.

Στο πλαίσιο αυτό, μόλις έγινε γνωστή η συνέντευξη του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Καθημερινή της Κυριακής πηγές του Μεγάρου Μαξίμου θέλησαν να καλλιεργήσουν την εντύπωση μιας μεγάλης ενδοοικογενειακής κόντρας.
Ενδεικτική ήταν η δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου Δημήτρη Τζανακόπουλου στο Πρακτορείο FM. «...Εν πάση περιπτώσει, αν ο κύριος Μητσοτάκης νιώθει ότι η κυρία Μπακογιάννη είναι βαρίδι αυτό είναι δικαίωμά του».

Η αρχή είχε γίνει λίγες ώρες νωρίτερα με διαρροή κυβερνητικών πηγών. «....Δεν μπορεί λοιπόν, ο κύριος Μητσοτάκης, την ίδια ώρα που θέλει να βγάλει από πάνω του τη ρετσινιά της οικογενειοκρατίας, να ισχυρίζεται ότι πιθανές σκιές που αφορούν ακριβώς την οικονομική δραστηριότητα της οικογένειάς του δεν έχουν πολιτική ή νομική σημασία. Διότι οικογενειοκρατία δεν είναι τελικά η συμμετοχή συγγενών στην ίδια κυβέρνηση, εφόσον έχουν αυτόνομη πολιτική πορεία και παρουσία, αλλά η εκμετάλλευση της οικογενειακής πολιτικής επιρροής για να εξασφαλιστούν κάθε είδους ασυλίες» σημείωναν κυβερνητικοί κύκλοι.

Με άλλα λόγια η κυβέρνηση αναγνώρισε ότι η κυρία Μπακογιάννη αποτελεί μία πολιτικό με αυτόνομη πολιτική πορεία και παρουσία, λειτουργώντας ως «αυτόκλητος υπερασπιστής της».

Με κομψό αλλά εμφανή τρόπο το κυβερνών κόμμα επιχείρησε να δημιουργήσει ρήγμα στις σχέσεις μεταξύ του κυρίου Μητσοτάκη και της κυρίας Μπακογιάννη, με σκοπό κομματικά οφέλη. Στην προσπάθεια αυτή έσπευσαν να συνδράμουν και ορισμένα ΜΜΕ, τα ρεπορτάζ των οποίων εστίαζαν στην πολύ σημαντική διαδρομή της πρώην υπουργού εξωτερικών.

Η αλήθεια είναι προφανώς και η Ντόρα Μπακογιάννη είναι από τους πιο σημαντικούς πολιτικούς που διαθέτει η χώρα. Μία πολιτικός, η οποία έχει βρεθεί πολλές φορές απέναντι στην σημερινή κυβέρνηση και σε καμία περίπτωση δεν είχε ούτε έχει ανάγκη για στήριξη από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ.

Η απόφαση του κ.Μητσοτάκη να μην συμπεριλάβει κανένα μέλος της οικογένειάς του σε ένα μελλοντικό υπουργικό σχήμα δίνει στην ΝΔ ένα ακόμα όπλο, όπως επισημαίνουν συνομιλητές του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Να μπορεί το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να έχει το «πάνω χέρι» σε σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ, αναφορικά με τα ζητήματα που αφορούν στην οικογενειοκρατία. Στελέχη μάλιστα της ΝΔ έβαζαν εντός κάδρου και το Μέγαρο Μαξίμου, «φωτογραφίζοντας» περιπτώσεις όπως αυτή του ξαδέρφου του πρωθυπουργού Γιώργου Τσίπρα, ο οποίος τοποθετήθηκε οικονομικός σύμβουλος στο πρωθυπουργικό γραφείο. Οι ίδιες πηγές θύμιζαν και άλλες περιπτώσεις κυβερνητικών στελεχών που βρίσκονταν στο υπουργικό σχήμα υπό τον Αλέξη Τσίπρα, και είχαν συγγενικές σχέσεις μεταξύ τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: