slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

ΣΟΚ (πληροφορίες, λένε οτι πρόκειται για φίλα προσκείμενο στο ΣΥΡΙΖΑ) και δεύτερος γυναικολόγος συνελήφθη επ' αυτοφώρω με «φακελάκι» 800 ευρώ!


Παναγιώτα Καρλατήρα 27/12/201706:26103
Η σύλληψή του αποσιωπήθηκε, καθώς, όπως λένε οι πληροφορίες, πρόκειται για φίλα προσκείμενο στο ΣΥΡΙΖΑ - Η γυναίκα του διορίστηκε στη Βουλή το 2015 - Ανησυχία στους κόλπους του υπουργείου για να μην «βγει» το θέμα στα ΜΜΕΔύο συλλήψεις γιατρών για «φακελάκια» που έγιναν μέσα σε ένα 24ωρο, στα διασυνδεόμενα νοσοκομεία «Έλενα Βενιζέλου» και «Αλεξάνδρα» την περασμένη, προτελευταία εβδομάδα του έτους, αποτύπωσαν, για μια ακόμη φορά, μια μελανή εικόνα του χώρου της Υγείας.


Τα δύο θλιβερά περιστατικά, με τις επ’ αυτοφώρω συλλήψεις των γυναικολόγων μέσα στα νοσηλευτικά ιδρύματα, κυριάρχησαν στην καθημερινότητα των δύο ιδρυμάτων και απασχόλησαν πολύ τη διοίκησή τους αλλά και την ηγεσία του υπουργείου Υγείας. Όχι όμως για τον προφανή λόγο που κάποιος θα υπέθετε, ότι δηλαδή επειδή οι δύο επικεφαλής, Κρητικοί γιατροί της Αριστοτέλους προβληματίστηκαν για την «επιδημία» των δωροληψιών των λειτουργών του Ιπποκράτη μέσα σε ένα ενιαίο ουσιαστικά νοσοκομείο και για τα ενδεχόμενα μέτρα της αναχαίτισής της.


Ο προβληματισμός ήταν έντονος, αλλά σε διαφορετική βάση: Αφορούσε το πώς θα κρατηθεί χαμηλά το θέμα, δεδομένου πως οι πληροφορίες που κατέφτασαν από τα δύο νοσοκομεία έλεγαν ότι και οι δυο συλληφθέντες ήταν φίλα προσκείμενοι στον ΣΥΡΙΖΑ. Η δε κομματική ταυτότητα του ενός, σύμφωνα με συναδέλφους του από το νοσοκομείο, ήταν ακόμη πιο καθαρή και χαρακτηριστική, καθώς αποτυπώθηκε και με θέση εργασίας της συζύγου του στη Βουλή των Ελλήνων το 2015.
Και για τους δύο γιατρούς σχηματίστηκε δικογραφία. Επίσης, οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών και αναμένεται να δικαστούν τον επόμενο μήνα.

Οι ψίθυροι και στα δύο νοσοκομεία φούντωσαν, όμως, όταν δημοσιοποιήθηκε η σύλληψη ειδικά του ενός γυναικολόγου από τους δύο. Η Ελληνική Αστυνομία το περασμένο Σάββατο ανακοίνωσε τη σύλληψη 65χρονου γιατρού σε δημόσιο νοσοκομείο για «φακελάκι» 400 ευρώ.

Όπως πληροφορείται το protothema.gr, η σύλληψη έγινε την περασμένη Πέμπτη στο νοσοκομείο «Έλενα Βενιζέλου». Ο 65χρονος γυναικολόγος είχε ζητήσει 400 ευρώ από 35χρονη προκειμένου να προχωρήσει στον προγραμματισμό και τη διενέργεια χειρουργικής επέμβασης. Η γυναίκα κατήγγειλε το συμβάν στη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας και στη συνέχεια έλαβε προσημειωμένο το χρηματικό ποσό. Σε προκαθορισμένη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του 65χρονου, του το παρέδωσε μέσα σε επιστολικό φάκελο. Άμεσα αστυνομικοί της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων επενέβησαν και συνέλαβαν τον 65χρονο, στην κατοχή του οποίου βρέθηκε και κατασχέθηκε ο φάκελος με τα προσημειωμένα χαρτονομίσματα.

Πριν από τη σύλληψη του 65χρονου μαιευτήρα γυναικολόγου στο «Έλενα Βενιζέλου», την αμέσως προηγούμενη ημέρα, δηλαδή την Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου, είχε λάβει χώρα ανάλογο θλιβερό γεγονός στο άλλο μεγάλο νοσοκομείο που συνδιοικείται με το «Ελενα Βενιζέλου». Ένας μαιευτήρας - γυναικολόγος, πολύ νεότερος και στην ηλικία και στην ιεραρχία γυναικολογικής κλινικής του ΕΣΥ -διότι υπάρχουν και πανεπιστημιακές- στο «Αλεξάνδρα» συνελήφθη επ’ αυτοφώρω με προσημειωμένα χαρτονομίσματα συνολικού ποσού 800 ευρώ σε «φακελάκι». Και αυτός το είχε ζητήσει από νέα γυναίκα για να προγραμματιστεί και γίνει χειρουργική επέμβαση γυναικολογικής φύσεως.

Η δωροληψία των γιατρών δημοσίου νοσοκομείου, εκτός από τις ποινικές κυρώσεις, συνεπάγεται και πειθαρχικές κυρώσεις. Σύμφωνα με τη νομοθεσία, η επ’ αυτοφώρω σύλληψη για παθητική δωροδοκία ενεργοποιεί σε πρώτη φάση την πειθαρχική ποινή της 15νθήμερης αργίας για τον γιατρό του ΕΣΥ, ποινή που του επιβάλλει ο διοικητής του νοσοκομείου. Νοσοκομειακές πηγές, πάντως, του «Αλεξάνδρα» αναφέρουν πως ατύπως έχει ζητηθεί από τους δύο γιατρούς που συνελήφθησαν να παραμείνουν εκτός νοσοκομείου τουλάχιστον μέχρι την ημέρα της δίκης τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: