slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Η χαρά του... Ηρώδη (των συντάξεων) Κατρούγκαλου δήλωσε. «Τα ωραιότερα Χριστούγεννα ήταν το 2015, όταν φτιάχναμε τον νόμο»

Ο νόμος Κατρούγκαλου πετσόκοψε άγρια -ως γνωστόν- τις συντάξεις δεκάδων χιλιάδων συνταξιούχων, για τον ίδιο τον Γιώργο Κατρούγκαλο, όμως, αποτελεί την πιο... αξέχαστη χριστουγεννιάτικη ανάμνηση (!) της ζωής του. Μάλιστα, το ομολόγησε αφήνοντας άφωνο το πανελλήνιο και χωρίς να ντρέπεται, μιλώντας σε σχετικό εορταστικό αφιέρωμα του Αθηναϊκού Πρακτορείου, όπου έξι πολιτικοί αφηγούνται τα Χριστούγεννα που τους έμειναν αξέχαστα.Ο πρώην υπουργός Εργασίας, ο οποίος εξελίχθηκε σε πραγματικό εφιάλτη για τους Ελληνες συνταξιούχους καθώς επί των ημερών του δεν άφησε τίποτα όρθιο στο Ασφαλιστικό, επέλεξε τα Χριστούγεννα του 2015 ως τα «πιο έντονα και αξέχαστα» της ζωής του. 


Οταν, δηλαδή, είχε στα σκαριά τον νόμο-λαιμητόμο, που οδήγησε σε νέες μεγάλες απώλειες τις συντάξεις. Σε αυτό το αφιέρωμα, το οποίο εξελίχθηκε τραγελαφικά εξαιτίας της συγκεκριμένης... εορταστικής ανάμνησης του κ. Κατρούγκαλου, ο νυν αναπληρωτής υπουργός αναφέρει επί λέξει, προκαλώντας το δημόσιο αίσθημα: «Θυμάμαι πολλά ευχάριστα από τις γιορτές. Ολες αυτές οι αναμνήσεις έχουν οικογενειακό χαρακτήρα. Και θεωρώ ότι τα εν οίκω δεν πρέπει να είναι εν δήμω. Γι' αυτό θα πω ποια ήταν τα πιο έντονα Χριστούγεννα. Ηταν εκείνα του 2015».

Και συνέχισε στο ίδιο ύφος, σαν να αναφερόταν σε κάποιο γεγονός πολύ ευχάριστο για τους πολίτες: «Εγώ και οι συνεργάτες μου λίγο μετά τα κάλαντα πήγαμε στο υπουργείο, για να ολοκληρώσουμε το νομοσχέδιο της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης. Ο στόχος μας ήταν ένας νόμος γραμμένος στην Ελλάδα από Ελληνες που να προωθεί μια μεταρρύθμιση την οποία έχει ανάγκη ο τόπος. Ηταν αναμφίβολα μια δύσκολη δουλειά. Θυμάμαι να μένουμε στο υπουργείο μέχρι πολύ αργά, τον πρωθυπουργό να τηλεφωνεί και για ευχές αλλά και για ενημερωθεί για το πού βρισκόμασταν σχετικά με τη συγγραφή του νόμου. Ηταν πολύ διαφορετικά αυτά τα Χριστούγεννα. Και επομένως αξέχαστα».

Καλό θα ήταν έστω και τώρα κάποιος να μαζέψει τον κ. Κατρούγκαλο...
http://www.dimokratianews.gr/content/81442/i-hara-toy-irodi-ton-syntaxeon-katroygkaloy

Δεν υπάρχουν σχόλια: