slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Ανείπωτη τραγωδία στην Μάνδρα: Επτά οι νεκροί από τη φονική καταιγίδα στη Δυτική Αττική (Photos+Video)




Ανεβαίνει ο ο αριθμός των θυμάτων από την άνευ προηγουμένου καταστροφή που προκλήθηκε από την κακοκαιρία στην περιοχή της Μάνδρας και της Νέας Περάμου, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι έφθασαν τους επτά.

Το ΑΠΕ-ΜΠΕ στις 12:40 μετέδωσε πως ο αριθμός των νεκρών ανέρχεται στους επτά. Μέχρι στιγμής, επισήμως, έχουν επιβεβαιωθεί πέντε νεκροί, ενώ πηγές της Πολιτικής Προστασίας ανέφεραν ότι οι νεκροί είναι επτά.
Ενας ακόμη ηλικιωμένος αγνοείται σε υπόγειο διαμέρισμα της οδού Παπαδιαμάντη. Αυτή την ώρα γίνεται απάντληση υδάτων στο διαμέρισμα.
Αρχικά εντοπίστηκε νεκρή μια γυναίκα, ηλικίας 82 ετών, μέσα στο σπίτι της στην οδό Κοροπούλη 8 και λίγο αργότερα εντοπίστηκε ένας άντρας 85 ετών, επίσης στο σπίτι του που ήταν υπόγειο, στην οδό Αγαμέμνονος.
Λίγο πριν τις 11:30 το πρωί εντοπίστηκε και τρίτος νεκρός. Πρόκειται για άνδρα, ηλικίας περίπου 65 ετών, ο οποίος βρέθηκε σε προαύλιο χώρο στην οδό Λεωνίδα Στάμου και ο οποίος «προφανώς παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά», όπως δήλωσε η εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Σταυρούλα Μαλλίρη.
Στις 12 το μεσημέρι η κυρία Μαλλίρη ανακοίνωσε πως εντοπίστηκε και τέταρτος νεκρός, στην παλιά εθνική οδό Αθηνών – Θηβών, στο 2ο με 3ο χιλιόμετρο, σε αύλιο χώρο.Πρόκειται για έναν άντρα περίπου 50 ετών, χωρίς να υπάρχουν περισσότερες πληροφορίες.
Λίγα λεπτά αργότερα, ο αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής Γιάννης Βασιλείου ανακοίνωσε πως οι νεκροί είναι συνολικά πέντε, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.
Η ισχυρή βροχόπτωση που ξέσπασε μετά τις 3:30 τα ξημερώματα έχει προκαλέσει πολύ σοβαρά προβλήματα με πλημμυρισμένα σπίτια, κατεστραμμένα αυτοκίνητα, δρόμους-ποτάμια και αρκετούς εγκλωβισμένους καθώς τα ορμητικά νερά έφτασαν σε ορισμένα σημεία το 1,5 μέτρο ύψος.
Σύμφωνα με την τροχαία γίνεται εκτροπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στη Νέα Εθνική Οδό Αθηνών – Κορίνθου, 
▪στο 15.5 χλμ (Ασπρόπυργος), ρεύμα προς Κόρινθο, 
▪ στο 21 χλμ (κόμβος Παραδείσου Ελευσίνας και
▪ 24 χλμ (κόμβος Μάνδρας) ρεύμα προς Αθήνα.
Με απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Αττικής Γιάννη Βασιλείου, τα σχολεία της Νέας Περάμου και της Μάνδρας, θα παραμείνουν κλειστά σήμερα, ενώ για αύριο θα επανεξεταστεί το ζήτημα. Λίγο μετά τις 9 το πρωί πάντως και οι δύο αυτές περιοχές κηρύχθηκαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, με απόφαση της περιφέρειας.
Όπως δήλωσε πάντως η εκπρόσωπος τύπου της Πυροσβεστικής Σταυρούλα Μαλλίρη, κανενός πολίτη η ζωή δεν κινδύνεψε, αν και η Πυροσβεστική απευθύνει έκκληση στους οδηγούς, εάν έχουν τη δυνατότητα να μην κινούνται προς την περιοχή των Μεγάρων για τη δική τους ασφάλεια και τη διευκόλυνση των σωστικών συνεργείων, λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων.
Σύμφωνα με πληροφορίες από οδηγούς που βρέθηκαν στην περιοχή, τα νερά που πλημμύρισαν τους δρόμους και τους μετέτρεψαν σε ορμητικούς χειμάρρους παρασύροντας αυτοκίνητα, που «κυλούσαν» ανεξέλεγκτα. Όπως χαρακτηριστικά είπε οδηγός που μίλησε στον Ant1, κατόρθωσε να βγει από το αυτοκίνητό του την τελευταία στιγμή πριν ο χείμαρρος το ρίξει πάνω στα βράχια.
«Το νερό έξω από τη Σχολή Πυροβολικού έχει φτάσει το 1,5 μέτρο. Είναι σαν κοίτη ποταμού», είπε ενώ περιγράφοντας το σκηνικό ανέφερε πως «έπεσε η μάντρα της Σχολής και τα νερά πάνε προς τη θάλασσα. Όμως τα οχήματα που παρασύρθηκαν μπλόκαραν το κενό κομμάτι της μάντρας και συσσωρεύτηκαν τα νερά».
Εργαζόμενος στο Καλημέρα Ελλάδα πρόλαβε, από θαύμα, να βγει από το αυτοκίνητό του, όταν αυτό παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά. Ο ίδιος σημείωσε πως «έχει ξεχειλίσει το ποτάμι», αναφέροντας πως στο σημείο της Παλαιάς Εθνικής Οδού που βρισκόταν περίπου στις επτά το πρωί εκείνος «έχουν παρασυρθεί δέκα αυτοκίνητα, περίπου».
Σύμφωνα με πληροφορίες, περίπου 10 είναι τα αυτοκίνητα που έχουν εγκλωβιστεί στην περιοχή Αγία Σοφία στη Νέα Πέραμο.
Όπως ενημερώνει η τροχαία, η κυκλοφορία των οχημάτων έχει διακοπεί από το 39ο χιλιόμετρο της Παλιάς Εθνικής Οδού, στην Νέα Πέραμο, ενώ προβλήματα παρουσιάζονται και στην νέα Εθνική Οδό στο ρεύμα προς Κόρινθο, αφού στο 32ο χιλιόμετρο, η κυκλοφορία διεξάγεται μόνο από την δεξιά και την μεσαία λωρίδα, ενώ στο 33ο χιλιόμετρο και στο 34ο χιλιόμετρο διεξάγεται μόνο από την αριστερή λωρίδα.
Στις εικόνες που μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός Σκάι, στην Νέα Πέραμο το «ρέμα του Γιώργη» φούσκωσε και σκέπασε ολόκληρη γέφυρα, ενώ έκοψε τον δρόμο στα δύο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: