slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

ΚΑΤΑΙΓΙΣΤΙΚΟΣ Ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ «ΣΚΟΡΠΙΣΕ» ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ! «Η αλήθεια είναι μια: η ΝΔ πάει προς τα πάνω και εσείς προς τα κάτω»

Ξεκινώντας τη δευτερολογία του ο Κυριάκος Μητσοτάκης αρχικά αναφέρθηκε στα θέματα της οικονομίας με αφορμή τις αναφορές του Αλέξη Τσίπρα στο κυβερνητικό success story. «Έχετε κάνει κωλοτούμπα στα πάντα. Ένα πράγμα παραμένει σταθερό. Η έφεσή σας σε προσωπικές επιθέσεις, ψέματα και συκοφαντίες. Είστε ο ίδιος Τσίπρας του 2014. Ο χαρακτήρας του ανθρώπου δεν αλλάζει. Να ξεκινήσω με τις ανησυχίες σας για την κατεύθυνση του κόμματος σας και αν θέλουμε την ΝΔ στα Δεξιά ή κέντρο. Η αλήθεια είναι μια: η ΝΔ πάει προς τα πάνω και εσείς προς τα κάτω. Είπατε ότι οργανώσαμε την σημερινή συζήτηση επειδή δεν μας αρέσει η πραγματικότητα που εσείς δημιουργείτε με τις τεράστιες οικονομικές επιχειρήσεις. Δεν μας αρέσει που βάλατε φόρους και διαλύσατε την μεσαία τάξη. Δημιουργείτε ψεύτικα πλεονάσματα. Στα 14 δισ. μέτρα που πήρατε και έρχονται άλλα 5 δισ. ευρώ για 2019-2020 που φέρουν την δική σας υπογραφή. Δεν μας αρέσει καθόλου το γεγονός ότι έρχεστε κυνικά και ομολογείτε ότι η πολιτική σας διέλυσε την μεσαία τάξη γιατί δήθεν θέλατε να τα πάρετε από την μεσαία τάξη για να τα δώσετε στους φτωχούς. Εγώ ήξερα πως η Αριστερά τα πέρνει από τους πλούσιους για να τα δώσει στους φτωχούς. Εσείς τα παίρνετε από όλους για να τους κάνετε όλους φτωχούς».

Όσον αφορά την πρόσκληση του πρωθυπουργού προς τον ίδιο να ζητήσει συγγνώμη από την ΕΛΑΣ ο πρόεδρος της ΝΔ αναρωτήθηκε: Μου είπατε να ζητήσω συγγνώμη εγώ γιατί; Οι δικοί σας σύντροφοι ήταν αυτοί που αποκαλούσαν τους αστυνομικούς γουρούνια. Εσείς ήσασταν αυτός που το 2008 λέγατε ότι τα ΜΑΤ είναι παρακρατικές οργανώσεις».

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση για την «κατάσταση βίας και ανομίας» στη χώρα εξαπέλυσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυριάκος Μητσοτάκης, στη διάρκεια της «Ώρας του Πρωθυπουργού» στη Βουλή.

«Η ανομία κερδίζει συνεχώς έδαφος με τη συνέργεια και την ανοχή της κυβέρνησης. Οι Έλληνες φοβούνται» ανέφερε ο πρόεδρος της Ν.Δ., ενώ άσκησε δριμεία κριτική στην κυβέρνηση για το νόμο Παρασκευόπουλου.

«Η αστυνομία έχει ικανά στελέχη. Το πρόβλημα δημιουργείται όταν η κυβέρνησή σας δεν την αφήνει να κάνει τη δουλειά της, όταν προωθεί πολιτικές που της δένουν τα χέρια» σημείωσε και απευθυνόμενος στον Πρωθυπουργό είπε: «Ποιος άνοιξε τις πόρτες των φυλακών; Η κυβέρνησή σας, για να τρέχει μετά η Αστυνομία να πιάνει αυτους που εσείς αφήνετε ελεύθερους».

Ο κ. Μητσοτάκης επέκρινε την κυβέρνηση και για την κατάργηση των φυλακών τύπου Γ” που είχε ως αποτέλεσμα, όπως είπε, «να συνυπάρχουν σήμερα στις ελληνικές φυλακές μεγαλομαφιόζοι με τρομοκράτες και λοιπούς ποινικούς». «Φυλακές υψίστης ασφαλείας υπάρχουν σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες. Αλλα εσείς τις καταργήσατε όταν αναλάβατε την εξουσία» ανέφερε για να προσθέσει ότι «οι νονοί και τα μεγάλα κεφάλια του εγκλήματος λειτουργούν πλέον ανενόχλητοι».


«Η δολοφονία Ζαφειρόπουλου είχε οργανωθεί μέσα στη φυλακή, το οργανωμένο έγκλημά του έχει το επίκεντρό του στον Κορυδαλλό» συνέχισε και κάλεσε τον κ. Τσίπρα να εξηγήσει γιατί έφερε αυτόν τον νόμο. «Μήπως για να κάνετε το χατίρι κάποιων κρατουμένων; Τους χρωτάτε κάτι;» διερωτήθηκε.

Αναφερόμενος στον συλληφθέντα για τα τρομοδέματα, ο πρόεδρος της Ν.Δ. επισήμανε ότι η σύλληψή του αποτελεί επιτυχία της Αστυνομίας και απευθυνόμενος στα κυβερνητικά έδρανα συμπλήρωσε πως «η δική σας »επιτυχία» είναι ότι εφόσον καταδικαστεί δεν θα πάει σε φυλακή υψίστης ασφαλείας, αλλά σε μία απλή φυλακή».

Διερωτήθηκε ακόμη «ποιος δημιούργησε το κλίμα που όπλισε το χέρι του και ποιος εξίσωσε τη βία και την τρομοκρατία με τα μνημόνια» για να συμπληρώσει: «Το κάνατε εσείς. Τότε που βάλατε φωτια στη χώρα για να έρθετε μετά να ψηφίσετε νέα μνημόνια».

Επισήμανε επιπλέον ότι «η σύλληψη του συγκεκριμένου τρομοκράτη έγινε με βάση ένα νομοθέτημα που στο παρελθόν πολέμησε και καταψήφισε» ο ΣΥΡΙΖΑ, προσθέτοντας πως αν δεν επιτρεπόταν η χρήση του DNA ως αποδεικτικού υλικού δεν θα είχε γίνει καμία σύλληψη.

Ο κ. Μητσοτάκης παρατήρησε ακόμη ότι «πολλά τοπωνύμια έχουν γίνει συνώνυμα με την εγκληματικότητα», αναφέροντας ως παράδειγμα τα Εξάρχεια «που έχουν μετατραπεί σε άβατο».

«Η πολιτική βία επεκτείνεται»

«Δεν είναι όμως μόνο το κοινό έγκλημα. Η πολιτική βία επεκτείνεται. Τα πανεπιστήμια έχουν μετατραπεί σε αρένα τραμπούκων και παραβατικών στοιχείων» σημείωσε, συμπληρώνοντας ότι «στο Πάντειο καθηγητής είδε το πρόσωπό του να γίνεται αφίσα, στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας ο πρύτανης προπηλακίστηκε μέσα στο ίδιο του το γραφείο, στο Πανεπιστήμιο Αθηνών το προαύλιο έχει μετατραπεί σε εμποροπανήγυρη».

Δεν υπάρχουν σχόλια: