slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Φοίβος Παρασκευόπουλος μετά την «καρατόμησή» του: «Τα στελέχη πρέπει να είναι ενωμένα…»

Την πρώτη του συνέντευξη μετά την «καρατόμησή» του από την θέση του γραμματέα της Περιφερειακής Οργάνωσης Νοτίου Αιγαίου της Νέας Δημοκρατίας, (αφήνοντας σαφείς ‘αιχμές’ για τον ρόλο κάποιων στεχών τοπικά, σε  εσωκομματικό επίπεδο) έδωσε στο ραδιόφωνο Notosnews και στην εκπομπή «Πρώτη Μετάδοση» ο κ. ΦοίβοςΠαρασκευόπουλος.

Σχολιάζοντας τις εξελίξεις και με αφορμή την σχετική ανάρτησή του στο facebook, ο κ. Παρασκευόπουλος υπογράμμισε τα εξής:
«Ήμουν στην ομάδα του Κυριάκου Μητσοτάκη, στο γραφείο του, από τον Μάιο του 2015-πολύ πιο πίσω από τις εκλογές της Ν.Δ.- και γύρω στον Οκτώβριο του 2015 ανέλαβα την διαδικασία να φέρω την υποψηφιότητα του Κ. Μητσοτάκη στο Νότιο Αιγαίο, που μέχρι τότε ήταν ιδιαίτερα δύσκολη σε όλη την Ελλάδα.
Μην ξεχνάτε τα ποσοστά που είχαμε στις τότε δημοσκοπήσεις. Έκανα πολλά ταξίδια με αυτή την θέση που είχα, στο Νότιο Αιγαίο οργανώσαμε πυρήνες, στελέχη έναν πολύ καλό πολιτικό αγώνα –έντιμο, νομίζω- και από τις αρχές του 2016 ανέλαβα την θέση του γραμματέα της Περιφερειακής Οργάνωσης Νοτίου Αιγαίου μέσω της γραμματείας Οργανωτικού».
Η θέση αυτή αφορούσε τόσο τις Κυκλάδες, όσο και τα Δωδεκάνησα, και ο κ. Παρασκευόπουλος επισήμανε μεταξύ άλλων ότι αυτό που είχε να αντιμετωπίσει όλα αυτά τα χρόνια ήταν το εξής: «Αντιμετώπισα ένα σύνολο στελεχών της Ν.Δ. με τα οποία συνεργάστηκα και πιστεύω ότι η Ν.Δ. στα Δωδεκάνησα, έχει πολύ καλά στελέχη.
Είναι μια δύσκολη περιοχή γι αυτή την παράταξη αλλά έχει πολύ καλά στελέχη τα οποία αν τα αξιοποιήσουμε σε βάθος χρόνου μπορούμε να κερδίσουμε ακόμη περισσότερα ως παράταξη και ουσιαστικά να αυξήσουμε τα ποσοστά μας, ώστε να μπορέσει και ο Κ.Μητσοτάκης να φέρει την αυτοδυναμία.
Έκανα πολλές επαφές με όλα αυτά τα στελέχη και θεωρώ ότι το κόμμα μπορεί να κερδίσει πολλά περισσότερα από τα αποτελέσματα που είχε στις τελευταίες εκλογές –ή και τα προηγούμενα έτη. Η Ν.Δ. θα έχει να αντιμετωπίσει τους προσεχείς μήνες μια μεγάλη επικοινωνιακή ‘καταιγίδα’ από την κυβέρνηση.
Γι αυτό όλα τα στελέχη πρέπει να είναι ενωμένα και η κεντρική διοίκηση που είναι η Αθήνα, πρέπει να στηρίζει τα στελέχη χωρίς διακρίσεις, ή κάποιες επιθυμίες προς υπoστήριξη κάποιων. Με ενότητα νομίζω ότι η Ν.Δ. θα κερδίσει τον Σύριζα και στα Δωδεκάνησα».
Ο κ. Παρασκευόπουλος άφησε αρκετά ‘υπονοούμενα’ για τον ρόλο κάποιων στελεχών που αρκέσκονται να κάνουν ‘προσωπικές πολιτικές’ (οι γνωστοί – άγνωστοι ‘παράγοντες’ που καθορίζουν πολλές κινήσεις) λέγοντας:
«Αυτό που έχω αποκομίσει στα Δωδεκάνησα, είναι ότι υπάρχουν κάποια στελέχη –δυστυχώς- τα οποία νομίζουν ότι έχουν ‘εξουσιοδότηση’ ότι είναι οι…. απ ευθείας συνεργαζόμενοι και πάνω από αυτούς δεν είναι κανένας άλλος (!) Όλα τα στελέχη, νομίζω ότι είναι στην ίδια γραμμή εκκίνησης και πραγματικά πιστεύω ότι η ενότητα είναι ο μόνος τρόπος προκειμένου να έρθει το επιθυμητό αποτέλεσμα στα Δωδεκάνησα».
Όσον αφορά την ‘καρατόμησή’ του και αν το περίμενε ή αιφνιδιάστηκε, απάντησε: «Στην πολιτική πάντα υπάρχει ο αιφνιδιασμός. Εγώ θεωρώ ότι σε όλη αυτή την διάρκεια της πορείας μου, έχω κάνει το καλύτερο δυνατό.άκουσα πολλά στελέχη, ήρθα, έψαξα, αναζήτηση πολλά στελέχη τα οποία μας είχαν γυρίσει την πλάτη.
Με το Οργανωτικό στη διάρκεια της δικής μου θητείας, για πρώτη φορά στα Δωδεκάνησα δημιουργήθηκαν κάποιοι πυρήνες και νέες οργανώσεις όπως η Σύμη και το Καστελόριζο. Αυτό και μόνο δείχνει ότι υπάρχει πάρα πολύς κόσμος που ενστερνίζεται τις απόψεις της Ν.Δ.
Από εκεί και πέρα, πάντα στην πολιτική υπάρχει ο αιφνιδιασμός. Θεωρώ ότι έκανα στο ακέραιο το καθήκον μου κι έδινα την δυνατότητα της πολυφωνίας. Πόσο μάλλον που την επομένη των εσωκομματικών εκλογών, που πάρα πολλοί προέβλεπαν ότι δεν θα μπορέσουμε να καθίσουμε στο ίδιο τραπέζι οι μεν και οι δε».
Μιλώντας, για την ανανέωση μέσω του μητρώου στελεχών, ο κ. Παρασκευόπουλος είπε: «Θεωρώ ότι η ανανέωση δε σημαίνει πως οποιοσδήποτε έχει 3-4 πτυχία μπορεί να είναι καλύτερος από έναν άλλο που μπορεί να μιλάει και ξέρει να απευθυνθεί στον κόσμο.
Πιστεύω ότι το μητρώο είναι μια εκκίνηση για όλους και από εκεί και πέρα θα είναι στο χέρι του Κ. Μητσοτάκη για το ποιοι θα επιλεγούν. Ο Κ. Μητσοτάκης δεν θα πει ψέμματα στον ελληνικό λαό. Η αυτοδυναμία είναι εφικτή μόνον εάν υπάρχει ενότητα…»
Τέλος, ειδικά για την κατάρτιση των ψηφοδελτίων για τις βουλευτικές εκλογές είπε ότι «θα υπάρξει ανανέωση κατά ένα κομμάτι. Δε νομίζω ότι θα υπάρξει ολοκληρωτική αλλαγή. Ωστόσο, είναι καθαρά στο χέρι του ιδίου του Προέδρου της Ν.Δ.»

Δεν υπάρχουν σχόλια: