slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Εκδήλωση για τα 100 χρόνια από την Οκτωβριανή Σοσιαλιστική Επανάσταση

 

Πραγματοποιήθηκε   το Σάββατο στο ΓΕΛ ΝΑΞΟΥ η 
 

προγραμματισμένη εκδήλωση της Οργάνωσής για τα «100 χρόνια από την Οκτωβριανή Σοσιαλιστική Επανάσταση ».
Την εκδήλωση άνοιξε η γραμματέας της Τ.Ε. Ν. ΚΥΚΛΑΔΩΝ του ΚΚΕ, Ψαρρά Ευδοκία.
Ομιλητής στην εκδήλωση ήταν ο Ξένος Βαγγέλης, μέλος της Κομματικής Επιτροπής Αιγαίου του ΚΚΕ, ο οποίος αναφέρθηκε σε όλη την περίοδο από τον Οκτώβρη του 1917, τις πολεμικές επεμβάσεις των καπιταλιστικών χωρών (στις οποίες πήρε μέρος και η χώρας μας επί Ελ. Βενιζέλου) για να καταπνίξουν την επανάσταση, την οικοδόμηση του σοσιαλισμού ως την ανατροπή του. Ιδιαίτερα αναφέρθηκε στην αντικομμουνιστική επίθεση που γίνεται προκειμένου να αμαυρωθεί η πρώτη προσπάθεια οικοδόμησης της πρώτης κοινωνίας όπου καταργείται η εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, του σοσιαλισμού - κομμουνισμού. Ανέδειξε τι σημαίνει επαναστατική κατάσταση και επανάσταση, τι ήταν τα σοβιέτ, τη διοικητική δομή της νέας κοινωνίας, το ρόλο και τη σημασία του εργατικού ελέγχου στην πορεία της οικοδόμησης, τη σημασία της πείρας από την επανάσταση και την οικοδόμηση του σοσιαλισμού που γνωρίσαμε στη σύγχρονη εποχή.
Το ενδιαφέρον των παρευρισκομένων ήταν μεγάλο τόσο κατά την διάρκεια προβολής του ντοκιμαντέρ και της ομιλίας όσο και στην συζήτηση που ακολούθησε.
Στην εκδήλωση λειτούργησε έκθεση φωτογραφικού υλικού από τις μέρες της επανάστασης και τις εργατικές κατακτήσεις στο σοσιαλισμό και βιβλιοπωλείο της Σύγχρονης Εποχής με εκδόσεις λογοτεχνικές και πολιτικές σχετικές με τον Οκτώβρη του 1917 και τη σοσιαλιστική οικοδόμηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: