slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας το έκτρωμα Κατρούγκαλου

Τι υποστήριξαν συνταξιούχοι και Δημόσιο για το νόμο Κατρούγκαλο, κατά τη συζήτηση των 26 προσφυγών στην ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας
Συζητήθηκαν την Παρασκευή οι 26 προσφυγές συνταξιουχικών ενώσεων κατά του νόμου Κατρούγκαλου για το ασφαλιστικό, τον ΕΦΚΑ, τις συντάξεις, τα μπλοκάκια, ενώπιον της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας.



Η διαδικασία ξεκίνησε με την εξαίρεση μιας εκ των τεσσάρων εισηγητών που είχε ορισθεί και ενώ είχε καταθέσει την σχετική εισήγησή της, καθώς όπως ανέφερε είχε συμμετάσχει στη σχετική νομοπαρασχευαστική επιτροπή.

Στη συνέχεια ακολούθησε η συζήτηση κατά την οποία οι προσφεύγοντες δικηγόροι ζήτησαν να ακυρωθεί ως αντίθετος στο Σύνταγμα, ο ασφαλιστικός νόμος 4387/2016, και οι σχετικές αποφάσεις του υπουργού Εργασίας. Όπως αναφέρουν, οι περικοπές στις συντάξεις οδηγούν σε ακραία οικονομική κατάσταση 2.750.000 συνταξιούχοι, την ώρα που το Δημόσιο κάθε χρόνο επικαλείται λόγους δημοσίου συμφέροντος και προβαίνει σε νέες περικοπές συντάξεων, χωρίς να παράγεται κανένα δημοσιονομικό αποτέλεσμα.

Από την πλευρά του, το Ελληνικό Δημόσιο υποστήριξε πως το νέο ασφαλιστικό καθεστώς αποσκοπεί στην δημοσιονομική εξυγίανση, καθώς και ότι ο ασφαλιστικός νόμος εξασφαλίζει το μέλλον των συντάξεων, αφού στόχος είναι να υπάρξει πλεόνασμα.

Η απόφαση αναμένεται το επόμενο διάστημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: