slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

«Τριπλασιασμός των ληξιπρόθεσμων οφειλών στα τρία χρόνια των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ»


 
Ο Τομεάρχης Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Κυκλάδων, κ. Γιάννης Βρούτσης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Μέσα σε μόλις 3 χρόνια ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ “κατόρθωσαν” να τριπλασιάσουν το ύψος των ληξιπρόθεσμων χρεών προς τα ασφαλιστικά ταμεία»

Πλήρης Δήλωση


«Τα στοιχεία της τρίτης τριμηνιαίας έκθεσης προόδου εργασιών του Κέντρου Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ) έτους 2017, αποτελούν ακόμη μια τραγική επιβεβαίωση των ολέθριων επιπτώσεων της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ.

Χιλιάδες πολίτες αδυνατούν να πληρώσουν τις ασφαλιστικές τους εισφορές, με αποτέλεσμα να εκτοξευθεί τόσο ο αριθμός των οφειλετών όσο και το συνολικό ύψος των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τα ασφαλιστικά ταμεία.

Συγκεκριμένα, 1.180.000 οφειλέτες χρωστούν το ιλιγγιώδες ποσό των 30,5 δις ευρώ - σχεδόν 3 φορές περισσότερα σε σχέση με το 2014. Η Κυβέρνηση αποπειράθηκε να αποκρύψει αυτήν την πραγματικότητα, αλλά η ένταξη  χιλιάδων νέων οφειλετών στο ΚΕΑΟ καταδεικνύει την τραγική κατάσταση την οποία προκάλεσε με αποκλειστική της ευθύνη η σημερινή Κυβέρνηση.

Ο ασφαλιστικός νόμος Κατρούγκαλου - Αχτσιόγλου έχει οδηγήσει σε αδιέξοδο δεκάδες χιλιάδες ελεύθερους επαγγελματίες, επιστήμονες και αγρότες.

Η Νέα Δημοκρατία δεσμεύεται ότι θα αναστρέψει αμέσως αυτήν την κατάσταση, αφαιρώντας βάρη από τους ασφαλισμένους και αλλάζοντας ριζικά το σύστημα, ώστε να γίνει αναλογικότερο και – κυρίως - ανταποδοτικό».



 
                               
Πηγή: KEAO


Δεν υπάρχουν σχόλια: