slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Sea Diamond και «Αγ. Ζώνη ΙΙ»

Ελπίζουμε να μη συμβούν τα χειρότερα στο νησί της καρδιάς μας!!!

Μέσω της προσωπικής σελίδας του στο FACEBOOK και στο twitter, ο επιστήμονας και πολιτικός ΜΙΧΑΛΗΣ ΧΑΛΑΡΗΣμέλος του Κεντρικού Συμβουλίου  της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και της Συντονιστικής Γραμματείας των Κινήσεων Πολιτών για την Σοσιαλδημοκρατία, έκανε την ακόλουθη δήλωση σχετική με το ναυάγιο του πλοίου Sea Diamond ορμώμενος από το ατύχημα του πλοίου «Αγ. Ζώνη ΙΙ» .
Ο κ. Χάλαρης γράφει χαρακτηριστικά τα εξής:


«Ορμώμενος από το ατύχημα του πλοίου «Αγ. Ζώνη ΙΙ» που έχει ως αποτέλεσμα τη διατάραξη της περιβαλλοντικής ισορροπίας με σοβαρές επιπτώσεις στην ποιότητα, την υγεία του οικοσυστήματος και ενδεχομένως και τη δημόσια υγεία, προκύπτει αβίαστα το ερώτημα τι γίνεται με το ναυάγιο του Sea Diamond που παραμένει εγκαταλελειμμένο στην καλντέρα της Σαντορίνης.

Το κουφάρι του πλοίου "κρέμεται" σήμερα γαντζωμένο από την προπέλα του σε βράχο, από όπου εκτιμάται πως αναπόφευκτα θα κυλήσει πολύ βαθύτερα, συντελώντας σε αδιαμφισβήτητη ρύπανση αν τραυματιστεί το κουφάρι του. Η απειλή είναι ξεκάθαρη για το θαλάσσιο περιβάλλον της περιοχής!!!
Στη σημερινή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και των κατ' επίφαση Οικολόγων-Πράσινων υπάρχουν αρκετά μέλη που λίγα χρόνια πριν, είτε ως Περιφερειακοί Σύμβουλοι είτε ως πολιτευτές του ΣΥΡΙΖΑ, έδιναν υποσχέσεις ότι θα κάνουν τα πάντα για να ανελκύσουν το πλοίο και να το απομακρύνουν διασφαλίζοντας την ασφάλεια του περιβάλλοντος της περιοχής... 
Σήμερα τα ίδια άτομα ως αναπληρωτές υπουργοί ή βουλευτές έγραψαν στα παλαιότερα των υποδημάτων τους τις υποσχέσεις τους !!! 
Ελπίζουμε να μη συμβούν τα χειρότερα στο νησί της καρδιάς μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια: