slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Γ. Βρούτσης: Πλεονάσματα υποκρισίας και ψεύδους τα δήθεν πλεονάσματα του ΕΦΚΑ


Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, τα πλεονάσματα του ΕΦΚΑ, δεν είναι τίποτα άλλο, παρά «πλεονάσματα υποκρισίας και ψεύδους του ΣΥΡΙΖΑ».
Για επιβεβαίωση των τραγικών αδιεξόδων του ασφαλιστικού «μορφώματος Κατρούγκαλου» κάνει λόγο ο τομεάρχης Εργασίας της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Βρούτσης, με αφορμή την εκτέλεση του Προϋπολογισμού για το οκτάμηνο του 2017, που όπως υποστηρίζει διαψεύδει τους μύθους και γκρεμίζει την εικονική πραγματικότητα για δήθεν πλεονάσματα στον ΕΦΚΑ.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, τα πλεονάσματα του ΕΦΚΑ, δεν είναι τίποτα άλλο, παρά «πλεονάσματα υποκρισίας και ψεύδους του ΣΥΡΙΖΑ».

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Υπουργείου Οικονομικών, αναφέρει ο κ. Βρούτσης, ο ΕΦΚΑ θα έπρεπε σε συνθήκες αναλογικής ισορροπίας να απορροφήσει μέχρι και τον Αύγουστο του 2017, ποσό 5,931 δισ. ευρώ για συντάξεις πλην του Δημοσίου.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του προϋπολογισμού, η ετήσια επιχορήγηση του ΕΦΚΑ για συντάξεις πλην δημοσίου ανέρχεται σε 8,897 δισ. ευρώ ετησίως.

Στο πρώτο 8μηνο του 2017, ο ΕΦΚΑ απορρόφησε 6,4 δισ. ευρώ από τον Κρατικό Προϋπολογισμό, δηλαδή 469.000.000 ευρώ περισσότερα.

Κατηγορεί την κυβέρνηση ότι όλα αυτά, συμβαίνουν την ώρα που:
Έχει «παγώσει» την απονομή συντάξεων σε πάνω από 300.000 δικαιούχους συνολικού ύψους πάνω 3 δις ευρώ.
Έχει μειώσει τις νέες συντάξεις με το “νόμο Κατρούγκαλου” μέχρι 40%.
Δεν έχει ακόμη ενσωματώσει τις απώλειες εσόδων που θα προκύψουν, από το συμψηφισμό των ασφαλιστικών εισφορών των ελεύθερων επαγγελματιών, επιστημόνων και αγροτών, που μέχρι σήμερα υπολογίζονται με βάση το πλασματικό εισόδημα του 2015 και όχι - όπως θα έπρεπε από τον Ιούλιο του 2017 - με βάση το εισόδημα του 2016.

Δεν υπάρχουν σχόλια: