slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Λουκας Γεωργιαδης : Κάτι δεν κάνει σωστά η Ν.Δ. και θα πρέπει να αλλάξει αφήγημα.

Η ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΚΑΪ
Εξαιρετικά ενδιαφέροντα τα ευρήματα της δημοσκόπησης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.
Αναλυτικότερα: 

1. Στην πρόθεση ψήφου, η ΝΔ 30,5%, ΣΥΡΙΖΑ 17,5%, ΠΑΣΟΚ 7,5%, Χρυσή Αυγή 7%, ΚΚΕ 6,5% ΑΝΕΛ 2%, Ένωση Κεντρώων 2,5%, 10% άλλα κόμματα, 16,5% αδιευκρίνιστη ψήφος. Ανέβηκε 2,5 εκατοστιαίες μονάδες ο ΣΥΡΙΖΑ, μειώθηκε 2,5 μονάδες η δύναμη της Ν.Δ. αι... καλοκαιράκι, οπότε τον ερχόμενο χειμώνα και πάλι θα αποκατασταθούν οι δημοσκοπικές ισορροπίες. Επίσης για πρώτη φορά το ΠΑΣΟΚ-Δημοκρατική Συμπαράταξη καταγράφεται ως τρίτο κόμμα.
2. Το 80% εκτιμά ότι η χώρα πάει σε λάθος κατεύθυνση και το 14,5% προς τη σωστή! Αυτονόητη η ερμηνεία για το 14,5%...
2. Ικανοποίηση από την την κυβέρνηση δηλώνει το 6%, ΟΧΙ λέει το 58,5%. Το 34% δηλώνει ότι δεν είναι ικανοποιημένο, αλλά δεν υπάρχουν εναλλακτικές. Καταλαβαίνουμε ποιοι είναι οι ικανοποιημένοι καθώς και την αντίληψη του 34% που ελαρά την καρδία αποδέχεται τα αίσχη των τελευταίων 2,5 ετών και το πρόσθετο κόστος που φόρτωσαν οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ...
3. Η χώρα πάει προς τη λάθος κατεύθυνση λέει το 80%, προς τη σωστή κατεύθυνση το 14,5%. Αυτονόητη η ερμηνεία για το 14,5%.
4. Δεν είμαι ικανοποιημένος αλλά όχι άλλες λύσεις 34%
Υπάρχουν εναλλακτικές δεν είναι ικανοποιημένοι 58,5%
5. Το 85,% λέει ότι η κυβέρνηση θα αναγκαστεί να λάβει πρόσθετα μέτρα και το 9,5% ότι δεν θα χρειαστούν.
6. Τα οικονομικά των νοικοκυριών θα χειροτερεύσουν λέει το 50,%, θα παραμείνουν στάσιμα λέει το 39% και θα βελτιωθούν λέει το 8,5%. Προφανώς το 8,5% αφορά σε Καρανίκες!
7. Το επιχειρηματικό περιβάλλον δεν είναι ευνοϊκό και φιλικό λέει το 75,5%, ενώ ευνοϊκό το βλέπει το 18%!!! Μη χειρότερα δηλαδή...
8. Ο δείκτης αισιοδοξίας βελτιώνεται. Και μη χειρότερα....
9. Το 53,5% ζητάει παραίτηση Κουρουμπλή.
10. Υψηλό το ποσοστό ενδιαφέροντος για τις εξελίξεις στην Κεντροαριστερά. Το ποσοστό αυτών που ενδιαφέρονται φτάνει το 40,5% και προφανώς σε αυτό περιλαμβάνονται και πολλοί που έχουν απογοητευτεί από τον ΣΥΡΙΖΑ και ψάχνουν για μια... συγγενή εναλλακτική.

Κάτι δεν κάνει σωστά η Ν.Δ. και θα πρέπει να αλλάξει αφήγημα. Από την άλλη, ήταν κ

Δεν υπάρχουν σχόλια: