slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Στη μνήμη του Νίκου Πρωτονοτάριου η ίδρυση του Συλλόγου σπάνιων καρδιααγγειακών νοσημάτων



Λίγες εβδομάδες πριν τη συμπλήρωση τριών χρόνων από το θάνατο του Νίκου Πρωτονοτάριου, ένας νέος Σύλλογος γεννιέται για τη μέριμνα και πρόληψη σπάνιων καρδιαγγειακών νοσημάτων στη μνήμη του Ναξιώτη ερευνητή.
Με τη συμμετοχή περισσότερων από 70 πολιτών πραγματοποιήθηκαν στο Φιλώτι οι
αρχαιρεσίες για την ανάδειξη του πρώτου διοικητικού συμβουλίου, που θα αναλάβει την εκπλήρωση των στόχων του Συλλόγου. Τακτικά μέλη εκλέχθηκαν η παιδίατρος και σύζυγος του Νίκου Πρωτονοτάριου, Ανταλένα Τσατσοπούλου, ο Ανάργυρος Βασιλάκης, ο παθολόγος Δημήτρης Μπάκαλος, η εκπαιδευτικός Σοφία Κρητικού και ο πανεπιστημιακός καθηγητής Μανόλης Ζευγώλης.
Σκοπός του νεοσύστατου συλλόγου είναι η μέριμνα για τους πάσχοντες από σπάνια κληρονομικά καρδιαγγειακά νοσήματα και η πρόληψη του νεανικού αιφνιδίου θανάτου.
Για το σκοπό αυτό θα γίνεται ενημέρωση των ασθενών και επιμόρφωση των οικογενειών τους για το νόσημά τους, θα οργανώνονται επιστημονικές συναντήσεις για την επίλυση αποριών και την ενημέρωση των ενδιαφερομένων για τα νεότερα παγκοσμίως στην αντιμετώπιση κάθε νοσήματος. Επιπρόσθετα, ο νεοσύστατος σύλλογος θα μεριμνήσει για την οργάνωση σεμιναρίων Καρδιοαναπνευστικής Αναζωογόνησης και την υποστήριξη αγοράς αυτόματων εξωτερικών απινιδωτών, προκειμένου να τοποθετηθούν σε δημόσιους χώρους που είναι απαραίτητοι.
 Οι σκοποί όμως του συλλόγου δεν περιορίζονται μόνο στην ενημέρωση των ασθενών και την ευαισθητοποίηση των πολιτών. Συνεχίζοντας την προσπάθεια που ξεκίνησε ο Νίκος Πρωτονοτάριος στον τομέα της έρευνας, στόχος του συλλόγου είναι επίσης η υποστήριξη της Επιστημονικής Έρευνας για τα σπάνια κληρονομικά καρδιαγγειακά νοσήματα, με οργάνωση Επιμορφωτικών Σεμιναρίων για τους ενδιαφερόμενους Ιατρούς και άλλους επιστήμονες Υγείας, με τη συμμετοχή των ειδικών από την Ελλάδα και το διεθνή χώρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: