slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

FΕπίσκεψη του Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων κ. Γιώργου Λεονταρίτη στα νησιά της Πάρου και της Αντιπάρου το διήμερο 16 έως 17 Ιουλίου 2017wd: Δ.Τ. Επίσκεψη του Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων κ. Γιώργου Λεονταρίτη

Ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων κ. Γιώργος Λεονταρίτης παρευρέθηκε στον Αρχιερατικό Εσπερινό της Αγίας Μαρίνας στην Αντίπαρο στις 16 Ιουλίου 2017.
Την επόμενη ημέρα 17 Ιουλίου 2017, συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου και Έπαρχο Πάρου Αντιπάρου κ. Κώστα Μπιζά , πραγματοποίησαν επισκέψεις στην Πάρο και στην Αντίπαρο όπου πραγματοποίησαν τις παρακάτω επισκέψεις εργασίας :









1ον) Στο γραφείο του Δημάρχου Πάρου όπου συναντήθηκαν με τον Δήμαρχο Πάρου κ. Μάρκο Κωβαίο και τους Αντιδημάρχους κ. Δώρα Σαρρή και κ. Χρήστο Χριστόφορο.
Τα έργα που συζητήθηκαν ήταν η αντικατάσταση του αγωγού ύδρευσης από Κώστο προς Παροικία , η αφαλάτωση , η αίθουσα πολλαπλών χρήσεων Δημοτικού Σχολείου Αρχιλόχου Μάρπησσας, το κλειστό στην Παροικία, οι νέες αίθουσες στην Μάρπησσα, η συντήρηση και ο καθαρισμός του οδικού δικτύου, οι συντηρήσεις των σχολείων, τα έργα σήμανσης και διαγράμμισης καθώς και η πρόοδος ωρίμανσης του φακέλου για το νέο Γυμνάσιο Παροικίας.
2ον) Στην Αντίπαρο όπου συναντήθηκαν με τον Δήμαρχο Αντιπάρου κ. Αναστάσιο Φαρούπο και επισκέφτηκαν μαζί του τα σχολικά κτίρια( Νηπιαγωγείο, Δημοτικό, Γυμνάσιο), τις αθλητικές εγκαταστάσεις και το οδικό δίκτυο του νησιού. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην αποκατάσταση των κουφωμάτων των σχολείων , στον τάπητα του γηπέδου μπάσκετ καθώς και στην αποκατάσταση με τοιχία του κεντρικού δρόμου προς τον οικισμό του Αγίου Γεωργίου.
3ον) Στα χωριά των Μαρμάρων και του Προδρόμου για να διαπιστωθεί η αναγκαιότητα επίσπευσης της μελέτης που συντάσσει η Τεχνική Υπηρεσία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και αφορά την ανακατασκευή και διαπλάτυνση των παραπάνω γεφυριών.
4ον) Στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων ( κλειστό γυμναστήριο ) των Σχολείων Αρχιλόχου και Μάρπησσας καθώς και στο σχολείο όπου προβλέπεται να κατασκευαστούν τρεις νέες αίθουσες διδασκαλίας καθώς και μία βιβλιοθήκη.
Στα χωριά της Δημοτικής Κοινότητας Αρχιλόχου και Μάρπησσας ήταν επίσης παρόντες ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Χρήστος Χριστόφορος , ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Βατίστας Ρούσος και ο Πρόεδρος της Κοινότητας Αρχιλόχου κ. Ευστράτιος Χριστόφορος.
Η συνεργασία των τοπικών αυτοδιοικήσεων α' και β' βαθμού είναι απαραίτητη και απολύτως αναγκαία και χρήσιμη ιδιαίτερα στις σημερινές οικονομικές συνθήκες που αντιμετωπίζει η χώρας μας με την σημαντική υποχρηματοδότηση αλλά και την τραγική υποστελέχωση που παρουσιάζουν οι υπηρεσίες της αυτοδιοίκησης.
Η Περιφέρεια Νοτίου θα στηρίξει τους Δήμους των 48 νησιών μας με εντιμότητα, δικαιοσύνη και σεβασμό στην αξιοπρεπή διαβίωση των κατοίκους τους.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Κων/νος Ν. Μπιζάς
Πρόεδρος Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου
Έπαρχος Π. Ε. Πάρου
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Πάρος, 84400 Κυκλάδες, Τηλ. 2284361231 Fax: 2284024751 Κιν. 6945405315
e-mail : k.mpizas@pnai.gov.gr - web page : http://www.notioaigaio.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: