slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Στη Νάξο ο Αντιπεριφερειάρχης Γ. Λεονταρίτη

Στη Νάξο βρίσκεται από χθες ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων Γεώργιος Λεονταρίτης προκειμένου να παραστεί στις θρησκευτικές εκδηλώσεις για τον εορτασμό του Αγίου Νικοδήμου.

Κατά την παραμονή του στη Νάξο είχε την ευκαιρία να επισκεφθεί το εν εξελίξη έργο οδοποιίας που πραγματοποιεί η Περιφέρεια στο επαρχιακό οδικό δίκτυο, στο δρόμο Χώρας - Εγγαρών,

η υλοποίηση του οποίου έγινε για πρώτη φορά χρήση ασφάλτου κλειστού τύπου. Παράλληλα, είχε συνάντηση εργασίας με τον Έπαρχο Γιάννη Μαργαρίτη, ενώ οι δύο εκπρόσωποι της Περιφερειακής Αρχής επισκέφτηκαν τον Δήμαρχο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Μανόλη Μαργαρίτη, με αντικείμενο συζήτησης τις παρεμβάσεις της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου σε έργα που χρηματοδοτεί στους τομείς της οδοποιίας, της οδικής ασφάλειας και της επισκευής των σχολικών κτηρίων.



Στη συνάντηση, κυριάρχησε το έργο της μετατροπής του Κάστρου της Χώρας Νάξου σε ανοιχτό μουσείο, μετά από την πρόσφατη απόφαση ένταξης που υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος στον άξονα προτεραιότητας Αειφορική ανάπτυξη και διαχείριση των πόρων του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Νότιο Αιγαίο 2014-2020" με το ποσό των 2.300.000,00 ευρώ.



Ο Αντιπεριφερειάρχης εξέφρασε την πλήρη ικανοποίησή του για το γεγονός ότι η Νάξος, με τη συνδρομή της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου τα τελευταία χρόνια, έχει επιλύσει μια σειρά ζητημάτων που αποτελούσαν την "Αχίλλειο πτέρνα¨ της και τροχοπέδη για την ανάπτυξή της, όπως αυτά της οδοποιίας, του σφαγείου, της ανάδειξης της αρχιτεκτονικής και πολιτιστικής κληρονομιάς της και άλλων ευρύτερων υποδομών. Όπως χαρακτηριστικά πρόσθεσε: "Αυτό σε συνδυασμό με την δυναμική που της παρέχει ο μοναδικός σε πλούτο πρωτογενής τομέας που διαθέτει,  την κατατάσσει στους πλέον αναπτυσσόμενους τουριστικούς προορισμούς"

Δεν υπάρχουν σχόλια: