Blogger Gadgets

slider

Το gmail του naxios

Στείλτε μας Ειδήσεις-Σχόλια-Παρατηρήσεις-Αρθογραφία Στο email - naxios.blogspot.com@gmail.com Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων Η φωνή της ΝΑΞΟΥ.

Παρασκευή, 14 Ιουλίου 2017

Τώρα που τα χρόνια πέρασαν και η μαθητιώσα νεολαία μεγάλωσε, ας καμαρώσει τα κατορθώματα της

#


#

Ας θυμηθούμε κάποια πράγματα από το παρελθόν, τα οποία και θα μας οδηγήσουν σε ασφαλή συμπεράσματα στο παρόν και το μέλλον.
#

Η ανακοίνωση της Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ, 5-12-2012

«Tέσσερα χρόνια συμπληρώνονται αύριο, από τη μέρα που ο δεκαπεντάχρονος μαθητής Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος, έπεσε νεκρός από τη σφαίρα του ειδικού φρουρού της
ΕΛ.ΑΣ. Το ξέσπασμα της κοινωνίας με πρωταγωνιστή τη μαθητιώσα νεολαία, ήταν η οργισμένη απάντηση μιας ολόκληρης γενιάς στο σύστημα της εκμετάλλευσης και της βίας. Η εξέγερση του Δεκέμβρη του 2008 ήταν ο αγώνας για ελπίδα και δικαίωμα στη ζωή.

 

Σήμερα, που η τρικομματική συγκυβέρνηση Σαμαρά εντείνει την επίθεση στα δικαιώματα του κόσμου της εργασίας και της νεολαίας, που οι ελαστικές σχέσεις απασχόλησης συνιστούν πλέον καθεστώς και η ανεργία καλπάζει, ο αγώνας για ελπίδα και κοινωνική χειραφέτηση αποτελούν πλέον μονόδρομο. Δεν περιμένουμε πλέον κάποια αφορμή. Η ξοφλημένη μνημονιακή συγκυβέρνηση, πρέπει να ανατραπεί εδώ και τώρα.

 

Όλοι και όλες στις διαδηλώσεις 11.00 και 17.00 στην Αθήνα στα Προπύλαια, και στις συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα. Να τους κάνουμε παρελθόν!».

 

Μέσα απ΄αυτή την ανακοίνωση, γίνεται η επίσημη παραδοχή πως πίσω από τα γεγονότα του Δεκεμβρίου του 2008, ήταν ο τότε Συνασπισμός, ο σημερινός ΣΥΡΙΖΑ.
Διαφαίνεται ξεκάθαρα, πως τα κίνητρα τους, δεν είχαν καμία σχέση με τον άδικο χαμό ενός δεκαεξάχρονου παιδιού, αλλά στόχος τους ήταν όπως οι ίδιοι λένε, το σύστημα εκμετάλλευσης και βίας.
Μάλιστα, χαρακτήρισαν το κάψιμο της Ελλάδας ως αγώνα για ελπίδα και δικαίωμα στη ζωή.
Προαναγγέλοντας μάλιστα ότι θα ξαναπράξουν το ίδιο, χωρίς αυτή τη φορά να υπάρξει συγκεκριμένη αφορμή.
Βεβαίως όπως γνωρίζουμε, δεν επαναλήφθηκαν και δεν επαναλήφθηκαν γιατί δεν χρειάστηκε να επαναληφθούν και να δημιουργηθεί κλίμα αποσταθεροποίησης, αφού οι μετέπειτα κυβερνήσεις, εκτέλεσαν κατά γράμμα τις εντολές που τους υπαγορεύθηκαν.

 

Σήμερα, τόσο η μαθητιώσα νεολαία που τότε εξεγέρθηκε το 2008 κατά της κυβέρνησης την οποία και θεωρούσε ότι παρήγαγε εκμετάλλευση και βία, όσο και η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ που το 2012 έβγαλε αυτή την ανακοίνωση, έχει μεγαλώσει, έχει τελειώσει τις υποχρεώσεις της σε σπουδές και στρατό και μπήκε στην μακροσκελή λίστα των ανέργων, που το όνειρο τους πλέον είναι μία θέση ημιαπασχόλησης με 300 ευρώ σε συνθήκες εργασιακού μεσαίωνα.
Έχουν τη χαρά όμως, να βλέπουν εκείνον που τότε τους έδινε τις εντολές να κάψουν και να λεηλατήσουν σπίτια, αυτοκίνητα και καταστήματα, να είναι πρωθυπουργός.
Να συγκυβερνάει με έναν ψεκασμένο πατριδοκάπηλο, που σε πολλά ζητήματα η απόψεις του συμπίπτουν με αυτές της Χρυσής Αυγής.
Έχουν τη χαρά να τον βλέπουν να ηγείται την πλέον ανάλγητης μεταπολιτευτικής κυβέρνησης, που υποθήκευσε τη χώρα για τα επόμενα εκατό χρόνια.

 

Αυτό θα πει επιτυχία.

 

Γιατί, αν κάνουμε έναν απολογισμό, τελικά οι ''αγωνιστές'' των Δεκεμβριανών του 2008, πέτυχαν απόλυτα τον σκοπό τους.
Ανέτρεψαν το 2009, εκείνο που θεωρούσαν μαύρο και το 2015, ανέλαβαν την ηγεσία της χώρας.

 

Τα κέρδη τους;
Μνημόνια, φτώχεια, πείνα, εξαθλίωση, θάνατος.
Τέλος της κοινωνικότητας, σφαγή στους μισθούς και τις συντάξεις, εγκαθίδρυση του εργασιακού μεσαίωνα και σε καθαρή ανεργία το 1/4 των Ελλήνων.

 

Κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ, διότι στην ηλικία που βρίσκεστε σήμερα, έτσι θα πρέπει να σας αποκαλούμε.
Οι Ιάπωνες αγωνιστές αν είχαν αυτή την επιτυχία, θα είχαν την ευθιξία να κάνουν χαρακίρι.

Αλλά, ακόμα και χαρακίρι να κάνετε, μπορεί να μου πει κάποιος από εσάς, ποιος θα μου φέρει πίσω αυτά που έχασα;

http://βραδυνη.gr/index.php/site/article/apo-ta-dekembriana-toy-2008

Δεν υπάρχουν σχόλια :