slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Νάξος: Ξεκίνησε η λειτουργία της μονάδας διαχείρισης αποβλήτων εκσκαφών, κατασκευών και κατεδαφίσεων

Την έναρξη της λειτουργίας της μονάδας διαχείρισης αποβλήτων εκσκαφών, κατασκευών και κατεδαφίσεων ανακοίνωσε ο δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων.
Όπως κάνει γνωστό ο δήμος, η συγκεκριμένη μονάδα είναι η μοναδική για τη συγκέντρωση των συγκεκριμένων αποβλήτων -προς το παρόν τουλάχιστον- που λειτουργεί στα όρια του δήμου.
Στη σχετική ανακοίνωση, επισημαίνεται η απορρέουσα από το νόμο υποχρέωση των
πολιτών και όσων παράγουν ή μεταφέρουν μπάζα, καθώς και των ιδιωτικών επιχειρήσεων συλλογής μπαζών να τα μεταφέρουν σε μονάδες διαχείρισης και να μην τα απορρίπτουν σε μη αδειοδοτημένους ή κοινόχρηστους χώρους ή σε κάδους αστικών αποβλήτων. "Είναι μια υποχρέωση που δεν επιβάλλεται μόνο από την ανάγκη εναρμόνισης προς τις ισχύουσες διατάξεις του νόμου, αλλά αποτελεί, πρωτίστως, υποχρέωσης προστασίας του περιβάλλοντος και της δημόσιας υγείας" σημειώνεται χαρακτηριστικά.
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στον αρμόδιο φορέα ΣΣΕΔ ΑΕΚΚ ΑΑΝΕΛ, στο τηλέφωνο: 210-6047497 ή στο email: info@aanel.gr (κ. Χραμπάνη) ή στην Μονάδα Ανάκτησης ΑΕΚΚ, στο τηλ. 6977286216 (κ. Βασιλάκης).


Επίσης, στοιχεία για το θεσμικό πλαίσιο και πληροφορίες μπορούν να αντληθούν από την ιστοσελίδα του Συλλογικού Συστήματος www.aanel.gr.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

βάλτε και το τιμοκατάλογο να ξέρουμε τι θα πληρώνουμε...