slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Γιάννης Βρούτσης, :«Στάση πληρωμών σε χιλιάδες δικαιούχους επικουρικών συντάξεων»


Ο Τομεάρχης Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Κυκλάδων, κ. Γιάννης Βρούτσης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:


«Δεν περνάει μέρα που να μην αποκαλύπτεται το μέγεθος του χάους, η ανεπάρκεια και η κοροϊδία σε βάρος των εργαζομένων, εργοδοτών και συνταξιούχων της χώρας μας.
Μετά το φιάσκο του ΕΦΚΑ, της απώλειας εκατοντάδων χιλιάδων στοιχείων ασφαλισμένων, τις άδικες μειώσεις συντάξεων και τις εξοντωτικές ασφαλιστικές εισφορές, συνολικού κόστους 10 δις ευρώ, έρχεται σήμερα να προστεθεί, ακόμη μια απαράδεκτη ενέργεια σε βάρος των δικαιούχων επικουρικής σύνταξης.
Mε νέα εγκύκλιό του το υπουργείο Εργασίας ακυρώνει όσες επικουρικές συντάξεις εκδόθηκαν με αίτηση μετά την 1η Ιανουαρίου του 2015, κρίνοντας ότι είναι παράνομες και ζητώντας μάλιστα και τα λεφτά πίσω.
Μάλιστα, όλα αυτά συντελούνται την ίδια στιγμή που η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας δεν έχει εκδώσει ακόμη τη σχετική εγκύκλιο του τρόπου υπολογισμού των επικουρικών συντάξεων, όπως είχε υποχρέωση εδώ και ένα χρόνο.
Αποτέλεσμα είναι δεκάδες χιλιάδες δικαιούχοι  να στερούνται την επικουρική τους σύνταξη, με αποκλειστική ευθύνη της Κυβέρνησης, η οποία κατάργησε τον μαθηματικό τύπο που ίσχυε από τον Αύγουστο του 2013, λόγω εμπάθειας και ιδεοληψίας.
Η διάλυση και η  σύγχυση  που σήμερα επικρατεί στο ασφαλιστικό σύστημα, αφενός στερεί από τους δικαιούχους σύνταξης τις παροχές που τους αντιστοιχούν και αφετέρου μεταφέρει στο μέλλον ελλείμματα, φορτώνοντας με χρέη και υποχρεώσεις την επόμενη Κυβέρνηση.
Το κρυφό κόστος της μη έκδοσης των επικουρικών συντάξεων ανέρχεται ήδη σε δεκάδες εκατομμύρια ευρώ και έρχεται να προστεθεί στον λογαριασμό των 300.000.000 ευρώ της μη απόδοσης των αναδρομικών στους δικαιούχους επικουρικών συντάξεων, με αιτήσεις συνταξιοδότησης πριν την 1η Ιανουαρίου του 2015, εκτινάσσοντας πλέον τα ελλείμματα σε εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ.
Η ανεπάρκεια και η ανικανότητα της σημερινής Κυβέρνησης έχει γίνει κατανοητή από τους πολίτες σε όλα τα επίπεδα και σε όλη τη λειτουργία του Κράτους. Όπως και ο “περιβόητος“ νόμος Κατρούγκαλου, που πλέον έχει ακυρωθεί όχι μόνο στην πράξη, αλλά και στη συνείδηση του ελληνικού λαού».
«Οι πληγές του ΣΥΡΙΖΑ στην αγορά εργασίας είναι οι χειρότερες ιστορικά»

Ο αναπληρωτής Τομεάρχης Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης, κ. Θεόδωρος Καράογλου έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Οι σημερινές δηλώσεις του Κυβερνητικού Εκπροσώπου κ. Δημήτρη Τζανακόπουλου αποδεικνύουν ότι στο Μέγαρο Μαξίμου ζουν σε παράλληλο σύμπαν και έχουν ως κύρια φύση τους το ψέμα.

Ειδικά στα ευαίσθητα ζητήματα της αγοράς εργασίας, οι πληγές που έχει αφήσει ο ΣΥΡΙΖΑ δεν παραμένουν μόνο ανοικτές, αλλά είναι και ιστορικά οι χειρότερες.

Υπενθυμίζουμε με στοιχεία, αποκαθιστώντας την αλήθεια απέναντι στις ανακρίβειες και στα ψέματα του ΣΥΡΙΖΑ, ότι:

1)         Η ανεργία στις 31 Δεκεμβρίου 2016 έπρεπε να είχε κλείσει στο 19,5%. Δυστυχώς, αυτός ο στόχος ανετράπη με ευθύνη του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς η ανεργία έκλεισε στο 23,5%, κάτι που σημαίνει 200.000 χαμένες θέσεις εργασίας.

2)         Υπενθυμίζουμε ότι την ”ΕΡΓΑΝΗ”, που σήμερα όψιμα επικαλείται ο ΣΥΡΙΖΑ,  τον Μάρτιο του 2013, όταν δημιουργήθηκε για πρώτη φορά, τη βάφτισαν “μονταζιέρα”, γιατί πολύ απλά δεν τους βόλευαν η θετική εικόνα και τα στοιχεία που παρουσίαζε για την αγορά εργασίας στην πατρίδα μας.

3)         Υπενθυμίζουμε ότι με βάση στοιχεία της ”ΕΡΓΑΝΗ”, την οποία είτε διαβάζουν επιλεκτικά είτε δεν ξέρουν να διαβάζουν, επιβεβαιώνεται ότι τα 2,5 χρόνια ΣΥΡΙΖΑ συντελέστηκε η μεγαλύτερη ιστορικά ανατροπή στην αγορά εργασίας. Συγκεκριμένα, οι ευέλικτες μορφές απασχόλησης είναι πλέον κυρίαρχες, για πρώτη φορά από το 2015 μέχρι σήμερα, κάνοντας πλειοψηφία τους φτωχούς εργαζόμενους.

4)         Υπενθυμίζουμε ότι η μάχη κατά της αδήλωτης εργασίας συντελέστηκε με ουσιαστικό τρόπο για πρώτη φορά από την προηγούμενη Κυβέρνηση, με συγκεκριμένες διαρθρωτικές αλλαγές (σχέδιο ”ΑΡΤΕΜΙΣ”, μείωση εισφορών, αυστηρά πρόστιμα για την αδήλωτη εργασία, εντατικοί έλεγχοι), που οδήγησαν σε απτά και μετρήσιμα αποτελέσματα, τα οποία χτύπησαν την αδήλωτη εργασία επαναφέροντας σε μεγάλο βαθμό τη νομιμότητα στην αγορά εργασίας υπέρ των εργαζομένων.

5)         Υπενθυμίζουμε ότι στη συνείδηση των εργαζομένων ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι ταυτισμένος με την Κυβέρνηση που έφερε στο εργατικό δίκαιο της χώρας μας, με νόμο και δική του υπογραφή και σφραγίδα (τέταρτο Μνημόνιο), την πλήρη απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων και μάλιστα με διαδικασία fast track, αυτήν της τρίμηνης προειδοποίησης.

6)         Υπενθυμίζουμε, επίσης, ότι στα αυτιά των εργαζομένων ηχούν ακόμα τα ψέματα και οι  προεκλογικές υποσχέσεις για 751 ευρώ κατώτατο μισθό, για διπλασιασμό του επιδόματος ανεργίας σε διπλάσιο αριθμό ανέργων, καθώς και για κατάργηση των ευέλικτων μορφών απασχόλησης.

“Κερασάκι στην τούρτα” αποτελεί η πρόσφατη εξαπάτηση των εργαζομένων από τον ίδιο τον πρωθυπουργό και το σύνολο της Κυβέρνησης, την οποία μάλιστα βάφτιζαν ως ”νίκη” στα εργασιακά. Είναι η περίφημη προσδοκία που καλλιέργησαν για τη νομοθέτηση της ισχύς των κλαδικών συμβάσεων απέναντι στις επιχειρησιακές. Όχι μόνο δεν συνέβη αυτό, αλλά με ταπεινωτικό τρόπο, μόλις πριν από λίγες ημέρες, νομοθέτησαν ακριβώς το αντίθετο».



Δεν υπάρχουν σχόλια: