slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Πρώτη σε κρατήσεις η Μύκονος! Ακολουθούν Πάρος, Τήνος, Κέα και Νάξος!


Η travelplanet24 παρουσιάζει τις ταξιδιωτικές προτιμήσεις και τις κρατήσεις των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων για το καλοκαίρι του 2017!
Το καλοκαίρι έχει ήδη ξεκινήσει και η travelplanet24 παρουσιάζει μέσα από τα δεδομένα της, την ταξιδιωτική τάση των Ελλήνων για την καλοκαιρινή περίοδο του 2017. Οι Έλληνες σχεδιάζουν ήδη τις καλοκαιρινές τους διακοπές και σύμφωνα με τα δεδομένα της travelplanet 24, 17% περισσότεροι ταξιδιώτες επέλεξαν να κλείσουν τα ακτοπλοϊκά τους εισιτήρια για τους καλοκαιρινούς τους προορισμούς με τις online πλατφόρμες μας.
Οι κρατήσεις μέσω κινητών συσκευών όπως tablets και smartphones έχουν σταθερή ανοδική πορεία, καθώς σημειώνεται αύξηση 36% (σε σχέση με το 2016). Επιπλέον, οι κρατήσεις των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων για το φετινό καλοκαίρι πραγματοποιήθηκαν κατά 56% από γυναίκες και κατά 44% από άνδρες.

Επιπλέον όπως δείχνουν τα στοιχεία της εταιρείας, το 47% των ακτοπλοϊκών κρατήσεων περιλαμβάνει και κάποιο όχημα είτε αυτοκίνητο (88%), είτε μηχανή (11%), ενώ 7 στις 10 κρατήσεις αφορούν εισιτήρια μετ’επιστροφής.

Ακόμη ενδιαφέρον παρουσιάζει και η επιλογή μεθόδου παραλαβής των εισιτηρίων. Ανάμεσα στις διαθέσιμες επιλογές: να παραλάβουν τα εισιτήρια με ταχυμεταφορική στο χώρο τους, να τα παραλάβουν από τα γραφεία της travelplanet24 ή να τα παραλάβουν από το λιμάνι, το 40% των πελατών επιλέγουν την παραλαβή από το λιμάνι.

Ως δημοφιλέστεροι προορισμοί για το φετινό καλοκαίρι, αναδείχθηκαν τα νησιά των Κυκλάδων με πρώτη σε κρατήσεις την Μύκονο και ακολουθούν η Πάρος, η Τήνος, η Κέα και η Νάξος. Το φετινό καλοκαίρι, οι Έλληνες κλείνουν τα ακτοπλοϊκά τους εισιτήρια για να ταξιδέψουν προς τα ελληνικά νησιά, ελαφρώς φθηνότερα από την περσινή χρονιά (-0.6% μ.ό.) με τις τιμές των κρατήσεων, να κυμαίνονται κατά μέσο όρο στα 168 ευρώ.

Ως οι πέντε πιο αγαπημένες ακτοπλοϊκές εταιρείες, για το 2017, αναδεικνύονται η Hellenic Seaways, η Blue Star Ferries, η Sea Jets, η Fast Ferries και η Golden Fast Ferries.
https://cyclades24.gr/2017/06/kratiseis-mykonos-paros-tinos-kea-naxos-travelplanet/

Δεν υπάρχουν σχόλια: