slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

O χερ Φούχτελ είναι εδώ και αλωνίζει

Θα επισκεφθεί το υπ. Οικονομικών μαζί με ομάδα Γερμανών επιχειρηματιών
Eνα πρόσωπο που αποτελούσε κόκκινο πανί για τους Ελληνες, έπειτα από καιρό που αγνοούνταν και κανείς δεν γνώριζε ποια ήταν η τύχη του, επιστρέφει στο προσκήνιο. Ο λόγος για τον περιβόητο Φούχτελ, που εδώ και καιρό ήθελε να αρχίσει μπίζνες στην Ελλάδα. Η τελευταία εμφάνισή του είχε γίνει τον Νοέμβριο του 2016 στο Ναύπλιο με τη Συνδιάσκεψη της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης και είχε...
θερμή υποδοχή από διαμαρτυρόμενους πολίτες.

Μάλιστα, τότε τον είχε καταγγείλει η ΠΟΕ - ΟΤΑ με ανακοίνωσή της, στην οποία μιλούσε «για τις χρυσές “μπίζνες” που ήδη έχουν ξεκινήσει στην Ελλάδα οι Γερμανοί και χρησιμοποιούν ως πρόκριμα την Ελληνογερμανική Συνέλευση, τον φορέα δηλαδή που δημιουργήθηκε προκειμένου να υπάρξει στενή συνεργασία μεταξύ Δήμων και Περιφερειών των δύο χωρών».

Μάλιστα, ο Χερ Φούχτελ είχε κάνει ήδη τις απαραίτητες «επαφές» με υπουργούς, βουλευτές και δημοτικούς άρχοντες, ώστε να δημιουργήσει ένα οργανωμένο δίκτυο για λογαριασμό μεγάλων γερμανικών εταιριών, ενώ είχε διακριθεί και με τις επιδόσεις του στα παραδοσιακά ελληνικά ποτά σε διάφορες εκδηλώσεις που διοργάνωνε.

Τώρα, λοιπόν, ο Γερμανός υφυπουργός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης Χανς Γιοακίμ Φούχτελ επιστρέφει με μια ομάδα Γερμανών επιχειρηματιών οι οποίοι θέλουν να κάνουν επενδύσεις (σ.σ.: να πάρουν δημόσιο πλούτο τσάμπα) και θα επισκεφθεί το υπουργείο Οικονομικών, όπου θα τον αναμένει ο γενικός γραμματέας Στρατηγικών και Ιδιωτικών Επενδύσεων Λόης Λαμπριανίδης.

Ο κ. Λαμπριανίδης θα ενημερώσει τον κ. Φούχτελ το μεσημέρι σχετικά με τον νέο αναπτυξιακό νόμο και τις λοιπές επενδυτικές δυνατότητες που παρέχει η Γενική Γραμματεία Στρατηγικών και Ιδιωτικών Επενδύσεων του υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: