slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Το όμορφο σερβίρισμα της Σανοτροφής!


Άρθρο του Θανάση Παπαμιχαήλ – Επικοινωνιολόγου


Σανό, με γεύση μνημονιακή, Σανό, με γεύση μειωμένης σύνταξης, Σανό, η απόλυτη τροφή από τους αδίστακτους λαϊκιστές στους εξουθενωμένους, παραπλανημένους, φοβισμένους, απελπισμένους, χιλιοπροδομένους ψηφοφόρους μιας γονατισμένης από φόρους κοινωνίας.

Σανό, για το σκίσιμο των μνημονίων με ένα νόμο και την προθήκη δύο νέων. Σανό, για την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, τις μειώσεις των συντάξεων, τις ρουσφετολογικές προσλήψεις εκτός ΑΣΕΠ και πολλές ακόμη καταργήσεις των επάρατων κυβερνήσεων προ της
κατ’ ευφημισμόν πρώτης φοράς αριστεράς μια και για να γίνει κυβέρνηση χρειάστηκαν τα «τα κουκιά» της λαϊκιστικής δεξιάς των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

Θεομπαίχτες, αλλά μάγοι στην επικοινωνία, θύματα οι ίδιοι της δύναμης των Μέσων που έχουν «θεοποιηθεί» στέλνουν τον Αλέξη από Υπουργείο σε Υπουργείο με πρόσχημα την εθνική ανασυγκρότηση της χώρας μετά το κλείσιμο της αξιολόγησης και απώτερο στόχο την αλλαγή πολιτικής ατζέντας. Ο Πρωθυπουργός παίρνει το θέμα πάνω του, εμπνέει, καθοδηγεί και ελέγχει όλο το πολιτικό «κεφάλαιο» της κυβέρνησης του. Ο νέος «θρίαμβος» της κυβερνητικής πολιτικής στα προβλήματα καθημερινής επιβίωσης που αντιμετωπίζουν οι πολίτες, αναμένεται να κορυφωθεί με δύο – τρία διαγγέλματα, πολλές συνεντεύξεις και μικροαστικά προπαγανδιστικά τεχνάσματα.

Από την πλευρά της αξιωματικής αντιπολίτευσης και μετά την αποτυχία των στρατηγικών, πρόωρων εκλογών, «fygete» και της στείρας αντιπολίτευσης που ακολουθήθηκε στο κλείσιμο της αξιολόγησης, φαίνεται να έχουν βάλει μυαλό και στρέφονται στη στρατηγική του θετικού πολιτικού λόγου. Κάλλιο αργά παρά ποτέ.

Όμως, όταν ένας λαός απογοητευμένος, ταπεινωμένος, υποτιμημένος, περιθωριοποιημένος, θέλει να τραβήξει μπροστά, με νέα άφθαρτα, καθαρά πρόσωπα, με τομές που απαιτούν απαλλαγή από το «παλιό», η επικοινωνιακή στρατηγική κάθε κόμματος που «ορέγεται» να κυβερνήσει, θα πρέπει να βγάζει μπροστά τα δυνατά επικοινωνιακά του πρόσωπα και να «κρύβει» και πρωτοκλασσάτα στελέχη αν τα θεωρεί «αδύνατα»! Ακόμη και οι Διάσημοι του τηλεπαιχνιδιού survivor το ξέρουν και κάνανε την ανατροπή στο σκορ «κρύβοντας» τη γνωστή μας Λαουρίτσα από το αγώνισμα, κρίνοντας την «αδύνατη»!

Η στρατηγική «πύκνωσης» των δημόσιων εμφανίσεων πολλών στελεχών της αξιωματικής αντιπολίτευσης που έχουν επιστρατευθεί για τη διαφώτιση της κοινής γνώμης, για τα αποτελέσματα της «σκληρής διαπραγμάτευσης και της αξιολόγησης» δεν αποδίδει τα αναμενόμενα, γιατί στα πρόσωπα τους οι πολίτες βλέπουν το παλιό, το διεφθαρμένο, το απαξιωμένο πολιτικό σύστημα, υπεύθυνο για τις πληγές των μνημονίων.

Ακόμη και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, θα πρέπει να πάρει αρκετά μαθήματα γλώσσας του σώματος και τρόπου ομιλίας, πριν συνεχίσει να εμφανίζεται σε τηλεοπτικά προγράμματα και προεκλογικές συγκεντρώσεις. Σημασία έχει το τι λες, αλλά μεγαλύτερη σημασία έχει το πώς το λες! Και στο δεύτερο υπερτερεί ο Αλέξης. Είναι και «μπαλκονάτος» και «τηλεοπτικός γητευτής» και καλά θα κάνουν όλοι οι πολιτικοί του αντίπαλοι να επιλέγουν άλλα γήπεδα αναμέτρησης, αν δεν μπορούν να τον αντιμετωπίσουν με αξιώσεις στα προσφιλή επικοινωνιακά «γήπεδα» του!

Σε αντίθετη περίπτωση, οι πολίτες, υπάρχει ο κίνδυνος, να παραπλανηθούν και πάλι από τις προεκλογικές εξαγγελίες και υποσχέσεις γνωρίζοντας ενδόμυχα ότι μπορεί να μην έχουν κανένα αντίκρισμα αλλά αρέσκονται στο όμορφο σερβίρισμα της σανοτροφής!


Άλλωστε τις συνταγές σανού, της κυβερνητικής κουζίνας, τις συνηθίσαμε πλέον!

Δεν υπάρχουν σχόλια: