slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Κωνσταντίνος Μητσοτάκης: Σήμερα η εξόδιος ακολουθία -Λαϊκό προσκύνημα στη Μητρόπολη [εικόνες]


Σε ιδιαίτερα φορτισμένο συγκινησιακά κλίμα έφτασε στις 7:00 το πρωί η σορός του πρώην πρωθυπουργού και επίτιμου προέδρου της ΝΔ, Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, στην Ιερά Μητρόπολη Αθηνών, όπου θα τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα έως τις 13:30.

Στη συνέχεια και στις 15:00, στην Ιερά Μητρόπολη Αθηνών, με τιμές εν ενεργεία πρωθυπουργού θα τελεστεί η εξόδιος ακολουθία. Τους επικήδειους θα εκφωνήσουν ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, και ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης.

Τις πρώτες τιμές στον πρώην πρωθυπουργό απέδωσαν η οικογένειά του, καθώς και τιμητικό άγημα.







Εμφανώς συγκινημένη και καταβεβλημένη έφτασε, πριν από τις 7 το πρωί, η Ντόρα Μπακογιάννη στηριζόμενη σε πατερίτσα και συνοδευόμενη από τον σύζυγό της Ισίδωρο Κούβελo. Μαζί της ήταν και η αδελφή της Αικατερίνη Μητσοτάκη.



Λίγα λεπτά αργότερα έφτασαν τα παιδιά της Ντόρας Μπακογιάννη, Αλεξία και Κώστας Μπακογιάννης, και στη συνέχεια ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης με τη σύζυγό του Μαρέβα.







Η δοξολογία άρχισε, ενώ την ίδια ώρα βρακοφόροι από την Κρήτη είχαν συγκεντρωθεί στον ναό, θέλοντας να τιμήσουν τον πρώην πρωθυπουργό.





Από τα ξημερώματα παραμένει κλειστή η οδός Μητροπόλεως, ενώ αστυνομικοί βρίσκονται παραταγμένοι και στις δυο πλευρές του δρόμου.







Η κηδεία του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη θα γίνει την Πέμπτη 1η Ιουνίου, στη γενέτειρά του, στα Χανιά, στο νεκροταφείο του Αργουλιδέ, αφού προηγηθεί επιμνημόσυνη δέηση στην Αγία Μαγδαληνή Χαλέπας, στις 15:00.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η οικογένεια του πρώην πρωθυπουργού ζήτησε να εξαιρεθεί η κηδεία από δημόσια δαπάνη.



Από τη Δευτέρα 29 Μαΐου, έχει ανοίξει βιβλίο συλλυπητηρίων στα κεντρικά γραφεία της Νέας Δημοκρατίας στο Μοσχάτο.



«Κορυφαίο πολιτικό ηγέτη» που «άφησε ανεξίτηλο το στίγμα του στην πολιτική ζωή του τόπου», χαρακτηρίζει τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος.

Σύμφωνα με Κοινή Υπουργική Απόφαση των υπουργών Εσωτερικών, Εθνικής Άμυνας και Οικονομικών, θα τηρηθεί τετραήμερο δημόσιο πένθος από την ημέρα του θανάτου του, ενώ έως και την ημέρα της κηδείας του θα αναρτηθούν μεσίστιες οι σημαίες των δημοσίων καταστημάτων, των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, καθώς και των καταστημάτων των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου και των τραπεζών.







Φωτογραφίες: INTIME NEWS, EUROKINISSI



Πηγή: Κωνσταντίνος Μητσοτάκης: Σήμερα η εξόδιος ακολουθία -Λαϊκό προσκύνημα στη Μητρόπολη [εικόνες] | iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: