slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Λάβρος κατά της νέας Διαπλοκής ο Κυριάκος: Τσίπρας-Σαββίδης επιδιώκουν «Ουκρανοποίηση» της Ελλάδας


Σκληρή επίθεση στην κυβέρνηση Τσίπρα και τον επιχειρηματία Ιβάν Σαββίδη εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, στη σύσκεψη των τομεαρχών που συγκάλεσε το πρωί της Τρίτης.

«Επιδιώκουν την Ουκρανοποίηση της Ελλάδας» είπε χαρακτηριστικά.
«Ο Καλογρίτσας είναι η μαρίδα» συνέχισε. «Το μεγάλο ψάρι είναι ο Σαββίδης! Και αυτήν την μάχη πρέπει να τη δώσουμε όλοι μαζί» πρόσθεσε αφήνοντας σαφείς αιχμές για τους βουλευτές της ΝΔ που απουσίαζαν της περασμένη Παρασκευή, από την ονομαστική ψηφοφορία της τροπολογίας που χάριζε πρόστιμα από λαθρεμπόριο και φωτογράφιζε την περίπτωση του Ιβάν Σαββίδη και της εταιρείας ΣΕΚΑΠ.
Οι βουλευτές που απουσίαζαν έστειλαν επιστολές στον γενικό γραμματέα της Κ.Ο της ΝΔ Κώστα Τσιάρα, ότι αν ήταν στη βουλή θα καταψήφιζαν την τροπολογία όπως έκανε το κόμμα τους.
Όπως αναφέρουν τα parapolitika.gr εξαιρούνται οι πρώην πρωθυπουργοί Κώστας Καραμανλής και Αντώνης Σαμαράς οι οποίοι συχνά απουσιάζουν από ψηφοφορίες για τροπολογίες και επιλέγουν να είναι «παρών» στα μεγάλα θέματα (μέτρα κλπ).
Αρκετοί βουλευτές, όμως, ιδιαίτερα της Βόρειας Ελλάδας είναι γνωστό ότι έχουν σχέσεις με τον Ιβάν Σαββίδη και ενδεχομένως να υπολογίζουν στην στήριξη του (είναι ιδιοκτήτης του ΠΑΟΚ, συμμετείχε στο κονσόρτσιουμ που πήρε τον ΟΛΘ κλπ).
Ο πρόεδρος της ΝΔ εξαπέλυσε επίθεση κατά του πρωθυπουργού και στην ομιλία του που προηγήθηκε της είδησης για την συνέντευξη Σαββίδη στο «Πρώτο Θέμα» στην οποία μεταξύ άλλων είπε ότι «ο Μητσοτάκης δεν θα γίνει ποτέ πρωθυπουργός» και ότι «ο Τσίπρας του θύμισε τον Πούτιν».
«Αυτά που χαρίζονται είναι πρόστιμα από λαθρεμπόριο» τόνισε. «Και κάπως έτσι, πάνω στη διαγραφή προστίμων, χτίζεται η νέα διαπλοκή του κ. Τσίπρα. Η Κυβέρνηση περιφρονεί τη Βουλή. Εκτός βέβαια, αν πρόκειται για χαριστικές τροπολογίες τις οποίες προσέρχεται προσωπικά ο κ. Τσίπρας για να τις υπερασπίσει, για να τις πάρει επάνω του. Η Νέα Δημοκρατία ασκεί αντιπολίτευση, όπως είναι το καθήκον της. Με ευθύνη απέναντι στο Σύνταγμα, απέναντι στη χώρα, απέναντι στην αλήθεια. Γιατί οι πολίτες θέλουν να ακούσουν την αλήθεια.»

Δεν υπάρχουν σχόλια: