slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Οι Πολίτες για τα Νησιά μας : ΑΠΑΙΤΟΥΝ απαντησεις για τις Θανατώσεις θαλασσίων χελωνών & Δράσεις για την προστασία του περιβάλλοντος

Φωτο: cycladesvoice
Με νέο έγγραφο τους  οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της Δημοτικής  Κίνησης  Πολίτες για τα Νησιά μας Βασίλης Βρούτσης Αντώνης Βασαλάκης προς τον Δήμαρχο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων  &
 τον κ. Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων
ΑΠΑΙΤΟΥΝ  απαντήσεις για τις Θανατώσεις θαλασσίων χελωνών & Δράσεις για την προστασία του περιβάλλοντος

Σχετικό έγγραφο:
Το υπ’ αριθ. 5340/24.03.2017 έγγραφο μας.

Με το ανωτέρω έγγραφο μας, σάς ζητούσαμε να μας χορηγήσετε αντίγραφο κάθε εγγράφου που έχετε αποστείλει στο Λιμεναρχείο Νάξου (ή σε οποιαδήποτε άλλη Υπηρεσία ή φορέα) σχετικά με το ζήτημα της θανάτωσης θαλασσίων χελωνών, το οποίο όπως θα γνωρίζετε συνεχίζεται αμείωτο.

Ακόμη, με το ίδιο έγγραφο σας γνωστοποιήσαμε την προκήρυξη τεσσάρων (4) προγραμμάτων του Ε.Σ.Π.Α για το περιβάλλον και την ανάδειξη της φυσικής κληρονομιάς των νησιών μας.

Τέλος, σας ζητήσαμε να εισάγετε στην αμέσως επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου το θέμα των χελωνών, καλώντας τους σχετιζόμενους φορείς, συλλόγους, αρχές και υπηρεσίες.

Ωστόσο, μέχρι σήμερα, αν και έχουν περάσει σχεδόν 50 ημέρες από την κατάθεση του εγγράφου, δεν μας έχετε χορηγήσει κανένα έγγραφο.

Επίσης αν και από τότε έχουν πραγματοποιηθεί τρεις (3) συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου,

Α) δεν έχετε εισάγει το θέμα για συζήτηση σε κανένα από αυτά.

Β) δεν έχετε εισάγει σε συζήτηση την υποβολή πρότασης για κάποιο από τα ανωτέρω προγράμματα.

Πρέπει επιτέλους να συνειδητοποιήσετε ότι το καθήκον σας είναι να προάγετε το συμφέρον αυτού του τόπου και να αναλαμβάνετε δράση σε σημαντικά ζητήματα που ανακύπτουν και όχι να φωτογραφίζεστε σε κάθε ευκαιρία σε κοινωνικές και άλλες εκδηλώσεις.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ

Όπως άμεσα προχωρήσετε σε ό, τι σας ζητάμε ανωτέρω και

Να μας ενημερώσετε αν σκοπεύετε να προβείτε σε κάποια ενέργεια για κάποιο από τα ανωτέρω προγράμματα καθώς ήδη έχει εκπνεύσει η προθεσμία υποβολής προτάσεων για το πρόγραμμα με τίτλο «Δράσεις για την προστασία & ανάδειξη φυσικής κληρονομιάς μικρών νησιών ΠΝΑ».



Νάξος, 12 Μαΐου 2017

Για τη Δημοτική Κίνηση Πολίτες για τα Νησιά μας

Βασίλης Βρούτσης Αντώνης Βασαλάκης



Δημοτικοί Σύμβουλοι

Δεν υπάρχουν σχόλια: