slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Κλειστά τα καταστήματα στη Νάξο την Κυριακή 7 Μαΐου σε ένδειξη διαμαρτυρίας

Ο Εμποροεπαγγελματικός Σύλλογος Νάξου, καλεί τα μέλη του, στο πλαίσιο σχετικής απόφασης της ΕΣΕΕ, Ομοσπονδιών Εμπορικών Συλλόγων και Εμπορικών Συλλόγων της χώρας, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το νέο μέτρο που οι θεσμοί αγνοώντας την απόφαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας προσπαθούν να περάσουν μέσω της κυβέρνησης και αφορά το άνοιγμα των καταστημάτων 30 Κυριακές το χρόνο, να κλείσουν τα εμπορικά καταστήματα την Κυριακή 7 Μαΐου...


Όπως επισημαίνει το διοικητικό συμβούλιο του Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου Νάξου, είναι μεταξύ των εμπορικών συλλόγων που έλαβαν την απόφαση για "κλείσιμο των εμπορικών καταστημάτων την Κυριακή 7 Μαΐου ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τις αποφάσεις που λαμβάνονται για εμάς χωρίς εμάς."

Ταυτόχρονα, η ΕΣΕΕ ζήτησε από όλο τον πολιτικό κόσμο της χώρας να λάβει σαφή θέση απέναντι στην απελευθέρωση των Κυριακών!  

Η Κυριακή της 7ης Μαΐου είναι η πρώτη Κυριακή της ενδιάμεσης εκπτωτικής περιόδου και σύμφωνα με τη νομοθεσία τα καταστήματα όλης της Ελλάδας μπορούν να είναι ανοιχτά. Για το λόγο αυτό αποφασίστηκε τη συγκεκριμένη Κυριακή να κινητοποιηθούν οι έμποροι και οι φορείς που τους εκπροσωπούν. 

Η ΕΣΕΕ αποφάσισε στο πλαίσιο αυτό πανελλαδικό κλείσιμο των καταστημάτων την Κυριακή 7 Μαΐου, άλλωστε, όπως επισημαίνεται, "η πάγια θέση του Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου Νάξου είναι ΚΑΜΙΑ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ ΑΝΟΙΧΤΑ  ΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΙΣ 8 ΝΟΜΟΘΕΤΗΜΕΝΕΣ ΚΥΡΙΑΚΕΣ."

Δεν υπάρχουν σχόλια: