slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Δήλωση Μιχάλη Χάλαρη για την 1η Μάη

O Μιχάλης Χάλαρης, μέλος της Επιτροπής Οργανωτικού Συντονισμού της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και μέλος της Συντονιστικής Γραμματείας των Κινήσεων Πολιτών για την Σοσιαλδημοκρατία, μέσω της προσωπικής σελίδας του στο FACEBOOK και στο twitter έκανε την ακόλουθη δήλωση για την 1η Μάη συνοδευόμενη ταυτόχρονα και την ανάρτηση του Ευρωπαικού Σοσιαλιστικού Κόμμματος (PES):
«1η MAH: Σήμερα θυμόμαστε τον αγώνα που ξεκίνησαν οι παππούδες μας κατά τη διάρκεια του 20ου αιώνα για να μας δώσουν τα δικαιώματα στην εργασία που απολαμβάνουμε σήμερα. Το δικαίωμα σε υγιές και ασφαλές χώρους εργασίας, το δικαίωμα στην χορήγηση εβδομαδιαίας ανάπαυσης, το δικαίωμα στις αμειβόμενες διακοπές, είναι μόνο κάποια από αυτά.

Δεν μπορούμε όμως να θεωρήσουμε αυτά τα δικαιώματα ως δεδομένο πλέον. Πρέπει να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε γι 'αυτούς και πρέπει να προχωρήσουμε περισσότερο: να μειώσουμε το χάσμα των αμοιβών μεταξύ των φύλων και να κάνουμε πραγματικότητα την ίση μεταχείριση μεταξύ όλων των μορφών των εργαζομένων. Ειδικά για τη χώρα μας η αντιμετώπιση της ανεργίας πρέπει να αποτελεί τη μέγιστη προτεραιότητα όλων των υγιών πολιτικών δυνάμεων του τόπου παράλληλα με την ανόρθωση της οικονομίας, την προστασία των δικαιωμάτων των εργαζομένων και την στήριξη των ευάλωτων ομάδων».

Δεν υπάρχουν σχόλια: